[ad_1]

Schone elektriciteit, de ruggengraat van de strategie van de regering-Biden om de koolstofemissies te verminderen, wordt moeilijk te ontwikkelen.

Windparken in de VS, die vorig jaar meer elektriciteit opwekten dan alle waterkrachtcentrales en zonnepanelen in alle 50 staten samen, worden vaak jarenlang betwist. De hele Mid-Atlantische offshore-regio, een gebied boordevol windpotentieel, zou verboden kunnen worden door het Pentagon, dat zich zorgen maakt over inmenging in de inzet van vliegtuigen. Bloomberg-nieuws deze week onthuld.

Maar als de bureaucratische rompslomp voor groene energie een probleem is, waarom zou u dan niet op een gemakkelijke manier van de voordelen genieten? Stuur commandoteams naar de 34 grootschalige Bitcoin-mijnsites in de Verenigde Staten die zijn geïdentificeerd in een New York Times vermeld op de voorpagina deze maand. Laat ze synchroon de stroomkabels doorknippen naar de faciliteiten, die samen zo’n 3.900 megawatt elektriciteit nodig hebben, of bijna 3 miljoen huishoudens samen.

In een flits zouden legioenen machtsbeluste, pakkende computers in Texas, New York en 13 andere staten stoppen met neuriën. Als een stroomstoot, maar dan omgekeerd, zouden de fossiele brandstofgeneratoren die de zogenaamde cryptocurrency-mining aandrijven – letterlijk miljarden combinatiezoekende berekeningen per seconde – afnemen. De overeenkomstige daling van de koolstofemissies zou hetzelfde zijn als wanneer duizenden nieuwe windturbines op utiliteitsschaal onmiddellijk zouden worden gebouwd en op het elektriciteitsnet zouden worden aangesloten, waardoor de elektriciteit die nu wordt geleverd door de verbranding van kolen en methaan, wordt vervangen.

Grillig? Overweeg de cijfers. DE Tijd maakte een handige lijst van het verbruik van fossiele brandstoffen van elke bitcoin-mijn op nationale en regionale elektriciteitsnetten, evenals de bijbehorende koolstofemissies. Het kostte me nog maar een paar stappen om die emissies om te zetten in de generieke megawatt aan schone energie die ze zou kunnen dekken. Met de gebruikelijke windturbines van 300 voet hoog en 3,6 megawatt als mijn standaard, berekende ik een indrukwekkende 3.700 turbines.

Daar heb je het: alleen al de Amerikaanse bitcoin-industrie neutraliseert de volledige klimaatvoordelen van bijna 10% van de Amerikaanse windenergie. Dat is meer elektriciteit dan wordt opgewekt door de wind in elke staat behalve Texas en Iowa.

Dit roept twee ongemakkelijke vragen op voor de klimaatbeweging: waarom mobiliseert het niet tegen Bitcoin-mijnbouw en andere parasitaire gebruikers van koolstofbrandstoffen? En waarom neemt hij niet de voor de hand liggende beslissing om een ​​belasting op koolstofemissies te eisen om dit gebruik te verminderen en er tegelijkertijd inkomsten uit te halen?[ad_2]