[ad_1]

SALEM, Oré. (AP) – Baanbrekend experiment in Oregon met gelegaliseerde paddo’s weer een stap dichter bij de realiteit gezet, aangezien de eerste “facilitators” die cliënten zullen vergezellen terwijl ze over de drug leren, hun staatsvergunningen hebben ontvangen, zeiden de autoriteiten dinsdag.

Kiezers keurden het gereguleerde gebruik van psilocybine goed een maat voor de stemming van 2020en er is de afgelopen 2 1/2 jaar geanticipeerd op de dag – die naar verwachting later dit jaar zal arriveren – waarop mensen toegang zullen hebben tot het medicijn waarvan studies aantonen dat het therapeutische waarde heeft.

Honderden mensen hebben elk duizenden dollars geïnvesteerd in deze prille industrie, en sommigen vrezen dat de uitrol te langzaam gaat.

“We danken u voor uw toewijding aan de veiligheid en toegang van klanten nu we dichter bij het openen van servicecentra komen”, zei Angie Allbee, Oregon’s psilocybine services manager, dinsdag om drie mensen die de eerste staatsfacilitatorlicenties ontvingen.

Maar tot op heden zijn geen servicecentra – waar klanten toegang zouden hebben tot psilocybine in gecontroleerde, stille omgevingen met muziek, oogmaskers en matten – toegestaan. Wie heeft er een lab waar producten getest moeten worden op potentie. Psilocybine kan voorkomen in de vorm van gedroogde hele paddenstoelen, gemalen gehomogeniseerde paddenstoelen, extracten en eetwaren, volgens de Oregon Health Authority.

Tori Armbrust heeft op 1 januari een vergunning aangevraagd om paddo’s te kweken. Op de 2e, de eerste dag, begon de gezondheidsautoriteit met het accepteren van aanvragen. In maart kreeg ze als eerste een fabrikantslicentie. Allbee prees destijds Armbrust “voor het vertegenwoordigen van vrouwen die voorop lopen in het opkomende psilocybine-ecosysteem”.

Armbrust betaalde $ 10.000 voor de licentie, die slechts geldig is voor één jaar. Om het te verlengen, moet ze $ 10.000 extra betalen. Tussen licentiekosten, het huren van een ruimte in Portland om de paddenstoelen te kweken en het opzetten van nutsvoorzieningen en andere items, zei de 33-jarige dat ze al ongeveer $ 25.000 van zijn spaargeld heeft uitgegeven.

En ze heeft nog geen cent verdiend.

Ze kweekt psilocybine-paddenstoelen, waarvan de eerste oogst over een paar weken verwacht wordt, maar ze heeft niemand om ze aan te verkopen omdat er geen erkend servicecentrum is. Voordat een van haar “psilocybe cubensis”-paddenstoelen zelfs maar naar een servicecentrum kan gaan, heeft ze een erkend laboratorium nodig om ze te testen.

“Mensen staan ​​onder grote druk met al deze overhead”, zei Armbrust maandag in een interview. “Het is veel geld en we moeten het vooruit helpen.”

Oregon Psilocybin Services, onderdeel van de gezondheidsautoriteit, zei dinsdag dat het van plan is om “in de komende maanden” licenties af te geven aan aanvragers van servicecentra en laboratoria.

“We zullen moeten zien hoe dit allemaal afloopt”, zei Armbrust. “Het is gloednieuw en niemand kan met zekerheid zeggen wat er gaat gebeuren. Dus ik doe gewoon mijn best om in mijn eentje zoveel mogelijk medicijnen te kweken.”

Ongeveer 100 mensen hebben onlangs voltooid een zes maanden durende cursus van $ 7.900 op een retraite in de buurt van Portland om te leren animator te worden en een certificaat te verdienen. Hierdoor kunnen ze slagen voor een test die wordt afgenomen door de gezondheidsautoriteit om facilitatorlicenties te ontvangen.

Dinsdag zijn drie fabricagevergunningen en drie facilitatorvergunningen afgegeven.

Oregon Psilocybin Services verwacht dat er dit najaar centra worden geopend en gelicentieerde facilitators hebben die diensten aanbieden, zei Afiq Hisham, woordvoerder van de gezondheidsautoriteit.

“Veel aanvragers werken aan complexe kwesties, zoals samenwerken met hun steden en provincies aan bestemmingsplannen of ervoor zorgen dat het voorgestelde pand aan de vereisten voldoet”, zei Hisham. “We geven prioriteit aan verzoeken in de volgorde waarin ze zijn ontvangen en werken eraan om locatie-inspecties te bieden voor degenen die er klaar voor zijn.”

[ad_2]