[ad_1]

De House Ways and Means Committee heeft woensdag wetgeving voorgesteld die zware tarieven zou opleggen aan de invoer van zonne-energie, met enige democratische steun.

Voorstel wetgeving – die de commissie 26-13 heeft aangenomen, met de steun van de democratische vertegenwoordiger. Terri Sawell uit Alabama en de afwezigheid van democratische vertegenwoordigers. Bill Pascrell uit New Jersey en Dan Kildee uit Michigan – zouden een bestaand moratorium van de Biden-administratie op zonnetarieven in vier Zuidoost-Aziatische landen terugdraaien, mogelijk resulterend in invoertarieven tot 254%, Bloomberg gemeld. De resolutie zou de invoerheffingen op Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam herstellen, wat een onderzoek is van het ministerie van Handel vinden in december door sommige Chinese zonne-energiebedrijven werden gebruikt om Amerikaanse handelsbelemmeringen te omzeilen, schreef president Jason Smith in een persbericht volgend op de stemming. (GERELATEERD: Amerikaans hardhandig optreden tegen Chinese slavenarbeid verwoest de zonne-industrie)

“De regering-Biden ontdekte in haar eigen onderzoek dat China de Amerikaanse tarieven op de invoer van zonne-energie ontweek, maar heeft de actie daartegen opgeschort, wat onaanvaardbaar is”, zei Kildee in een verklaring van januari. stelling over de rekening. “Deze tweeledige wetgeving, gesteund door Democraten en Republikeinen, zal deze gebrekkige regel intrekken om de Amerikaanse handelswet af te dwingen zoals het Congres het bedoeld heeft en om de Amerikaanse zonne-energie-industrie te helpen groeien om aan de energiebehoeften van ons land te voldoen. .”

De wetgeving zou volgende week in het voltallige Huis kunnen worden gestemd, en hoewel Biden naar verwachting een veto uitspreekt over het voorstel als het door de Senaat wordt aangenomen, zou vroege democratische steun voor de wetgeving mogelijk een signaal kunnen zijn dat het Congres in staat is het terzijde te schuiven, meldde Bloomberg.

“De actie van de commissie vandaag was een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de Verenigde Staten cruciale bescherming voor Amerikaanse werknemers en onze economie als geheel behouden”, zei Smith in een voorbereide verklaring. stelling. “De bezorgdheid over het gedrag van China wordt gedeeld door leden van het Congres aan beide kanten van het gangpad. Het Congres moet handelen om slechte actoren in de wereldhandel ter verantwoording te roepen, en in het bijzonder voor wangedrag van China.

De Amerikaanse regering trad hard op tegen Chinese zonnepanelen via de Uyghur Forced Labour Production Act (UFPLA), waarbij de Amerikaanse Customs and Border Patrol (CBP) tussen oktober 2022 en januari 2023 voor $ 806 miljoen aan Chinese zonnepanelen vasthield. Democratische voorzitter Ron Wyden van de Senaat De financiële commissie startte in december een onderzoek naar acht grote Amerikaanse autofabrikanten, wegens het vermeende “ongebreidelde” gebruik van Oeigoerse dwangarbeid in hun Chinese aanvoerlijnen.

De verhuizing kreeg kritiek van voorstanders van zonne-energie, die volgens Bloomberg beweerden dat de wetgeving de productie van zonne-energie zou blokkeren. De getroffen landen zijn goed voor ongeveer 80% van alle Amerikaanse zonnepanelen.

“De Ways and Means Committee heeft zojuist de zekerheid van het bedrijfsleven en de Amerikaanse energie-onafhankelijkheid onder druk gezet”, zei SEIA-president en CEO Abigail Ross Hopper in een verklaring. stelling. “Dit gebruik van de Congressional Review Act (CRA) is in directe strijd met het tweeledige doel om de Amerikaanse productie-industrie voor zonnepanelen te laten groeien. Analyse toont zelfs aan dat het dwingen van Amerikaanse bedrijven om met terugwerkende kracht $ 1 miljard te betalen, 30.000 goedbetaalde banen zou elimineren, waaronder 4.000 productiebanen.

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]