[ad_1]

NASHVILLE, Tenn. – Een Republikeinse wetgever uit Tennessee heeft donderdag ontslag genomen wegens een schending van de ethiek met betrekking tot het beleid van de wetgever op het gebied van discriminatie en intimidatie op de werkvloer.

Vertegenwoordiger Scotty Campbell, vice-voorzitter van de House Republican Caucus, was een van de GOP-wetgevers die twee weken geleden stemde om twee zwarte democratische wetgevers uit te zetten omdat ze demonstreerden voor wapenbeheersing in het House.

De wetgever van Mountain City heeft zijn ontslag met onmiddellijke ingang geplaatst, een brief aan collega-wetgevers.

WTVF-TV rapporteerde voor het eerst over de bevindingen van de ethische subcommissie, die haar beslissing op 29 maart uitbracht in een document gericht aan de voorzitter van het Republikeinse Huis, Cameron Sexton. In het document staat dat het panel heeft vastgesteld dat Campbell het beleid inzake discriminatie en intimidatie op het werk van de Wetgevende Vergadering heeft geschonden.

Gevraagd naar de beslissing van de ethische commissie door WTVF-TV op donderdag, zei Campbell: “Ik had consensuele volwassen gesprekken met twee volwassenen buiten het pand.”

“Ik denk dat gesprekken consensueel zijn als ze eenmaal mondeling zijn overeengekomen. Als ik er in de toekomst voor kies om een ​​stagiair te spreken, wordt dat opgenomen”, zei hij.

Campbell nam ontslag ongeveer zes uur nadat het televisienetwerk hem had ondervraagd. Hij bleef een wetgever na de ethische conclusie eind maart en stemde eerder deze maand om twee wetgevers uit te zetten. Inmiddels zijn ze weer in ere hersteld. Hij stemde ook om de Democratische vertegenwoordiger eruit te zetten. Gloria Johnson, die blank is. Johnson bleef een uitzettingsstemming bespaard.

Connie Ridley, directeur Wetgevende Administratie van de Algemene Vergadering, stelde het document met de bevindingen van de subcommissie Ethiek op als antwoord op een verzoek om documenten.

De conclusie van de ethische subcommissie stelt dat “discriminatie en intimidatie in welke vorm dan ook niet worden getolereerd”. Hij zegt dat er geen verdere informatie over de ethische klacht zal worden vrijgegeven.

Het vertrek van Campbell komt in de laatste momenten van een maandenlange wetgevende zitting. Wetgevende leiders van de GOP proberen hun werk tegen het einde van de week af te ronden.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]