[ad_1]

House Minority Leader en democratische vertegenwoordiger van New York. Hakeem Jeffries beweerde donderdag ten onrechte dat Republikeinen transgenderkinderen verbieden om te sporten en zei dat het probleem van mannen in de vrouwensport niet echt bestaat.

Het Huis heeft donderdag een wet aangenomen langs partijlijnen die titel IX zou interpreteren om biologische mannen te verbieden deel te nemen aan atletiekevenementen op school die zijn ontworpen voor vrouwen.

Jeffries zei dat Republikeinen vrouwen “pesten” vanwege abortusrechten en ouders vanwege boeken voordat ze hun aandacht richtten op transgenderjongeren.

“Deze week besloten ze dat ze transkinderen wilden verbieden om te sporten en kinderen te pesten”, zei hij. “Het is de extreme Republikeinse agenda van MAGA. Ze richten zich niet op de economie, niet op banen, niet op gezondheidszorg, niet op inflatie, niet op openbare veiligheid, in feit dat ze de FBI en het ministerie van Justitie willen opheffen.

“Maga’s extreme Republikeinen proberen een probleem te sensationaliseren dat niet echt bestaat op de manier waarop ze het valselijk uitbeelden,” voegde hij eraan toe. (GERELATEERD: ‘Het is niet genoeg’: Lia Thomas praat over Biden’s titel IX, roept op tot meer ‘bescherming’ voor transatleten)

DE Wet bescherming vrouwen en meisjes in de sport kreeg 219 Republikeinse stemmen en nul Democratische stemmen. Het Witte Huis heeft gezworen een veto uit te spreken over wetgeving die mannelijke studentatleten volledig zou verbieden deel te nemen aan studentenatletiekteams.

Het Witte Huis bracht eerder een interpretatie van titel IX uit die “categorische” sportevenementen op basis van geslacht zou verbieden, maar nog steeds enkele beperkingen zou bevatten.[ad_2]