[ad_1]

Democratisch vertegenwoordiger Pramila Jayapal uit Washington zei woensdag dat immigranten nodig zijn in Amerika omdat ze “het voedsel kiezen dat we eten”, “onze huizen schoonmaken” en “onze gemeenschappen herbouwen na klimaatrampen”.

“Het beleid van Trump, in combinatie met zijn anti-immigrantenretoriek, heeft ons minder zeker en minder competitief gemaakt in het aantrekken van de besten en slimsten, en heeft onze meest fundamentele menselijke waarden van mededogen en vriendelijkheid ondermijnd”, zei Jayapal. gezegd. “Dit land heeft immigranten nodig om te overleven. Immigranten kiezen het voedsel dat we eten, herbouwen onze gemeenschappen na klimaatrampen, helpen onze infrastructuur op te bouwen, voeden onze kleine economie, maken onze huizen schoon en zorgen voor het dierbaarste voor onze gezinnen – onze kinderen en onze ouderen .

De opmerkingen van Jayapal kwamen tijdens een zitting van de House Judiciary Committee over de immigratiecrisis en de Border Security and Enforcement Act van 2023. (GERELATEERD: Kevin McCarthy stelt hoger schuldenplafond voor, diepe bezuinigingen in budgetplan)

Sommige Republikeinen, waaronder Vertegenwoordiger Anna Paulina Lunabeschreef de opmerkingen van Jayapal als stereotyperende immigranten.

“Het is een grof stereotype en daarom vertrekken zoveel Iberiërs naar de GOP”, zei Luna, de eerste Mexicaans-Amerikaanse vrouw die vanuit Florida op het Congres stemde. gezegd Fox nieuws.

De opmerkingen van Jayapal komen terwijl de federale regering doorgaat met het omgaan met grote toestroom van migranten die de Verenigde Staten binnenkomen via de grens met Mexico. Minister van Binnenlandse Veiligheid, Alejandro Mayorkas, zei woensdag tegen het Huis van Afgevaardigden dat hij het niet eens was met de getuigenis van grenswachtchef Raul Ortiz over de veiligheidssituatie aan de grens tussen de VS en Mexico.[ad_2]