[ad_1]

Huisvoorzitter Kevin McCarthy heeft woensdag een langverwacht begrotingsvoorstel uitgebracht, dat de Amerikaanse schuld met $ 1,5 biljoen verhoogt om wanbetaling te voorkomen en tegelijkertijd te bezuinigen op een groot aantal gebieden waarmee de regering wordt geconfronteerd.De regering Biden zal waarschijnlijk bezwaar maken.

De 320 pagina’s plan, de “Limit, Save, Grow Act” genaamd, zou het schuldplafond met 1,5 biljoen dollar verhogen, wat volgens de huidige projecties zou voorkomen dat de Verenigde Staten in augustus of september in gebreke blijven. Door de verhoging zou de regering solvabel kunnen blijven tot 31 maart 2024, wanneer de leenlimiet naar verwachting opnieuw zal worden verhoogd.

Het plan van McCarthy bevat echter ook tal van bepalingen om de overheidsuitgaven te verminderen, een eis waar de conservatieven van het Huis op de GOP-conferentie al lang naar op zoek waren. Dit zou het uitgavenniveau terugbrengen naar de drempel van 2022, wat zou resulteren in een verlaging van de federale uitgaven met $ 130 miljard in dat fiscale jaar, terwijl eventuele uitgavenstijgingen voor het volgende decennium met 1% per jaar zouden worden beperkt, wat volgens McCarthy zou resulteren in schulden vermindering van $ 4,5 biljoen. . (REP. ANDY BIGGS: Het schuldenplafond verhogen? Hier is een beter idee)

“Als Washington meer wil uitgeven, zal het moeten samenwerken en elders moeten sparen, zoals elk Amerikaans huishouden”, zei McCarthy in zijn toespraak op de grond bekendmaking van het wetsvoorstel. Hij herhaalde de opmerkingen die hij maakte in een toespraak voor de New York Stock Exchange op maandag, waar hij de wens uitsprak om “de discipline in Washington te herstellen”, en zei dat “een onvoorwaardelijke verhoging van de schuld niet zal slagen”. volgens de AP.

Het plan bevat verder bepalingen om COVID-19-uitkeringen van onwaardige en frauduleuze ontvangers te hervatten, en om werkvereisten op te leggen aan ontvangers van armoedeprogramma’s. Daarin staat ook de energiewetgeving Huis GOP, de Wet Lagere Energiekosten, die in maart is aangenomen.

Het is onwaarschijnlijk dat het plan van McCarthy de Senaat zal halen of de goedkeuring zal krijgen van president Joe Biden, met zijn woordvoerder Andrew Bates bel McCarthy’s toespraak maandag een “MAGA Republican Wish List” die naast andere negativiteiten “verwoestende bezuinigingen zou opleggen aan hardwerkende gezinnen”.

Het plan richt zich ook op verschillende belangrijke initiatieven van de Biden-administratie, zoals de belastingverminderingen die zijn aangenomen in de Cut Inflation Act, een verhoging van het budget van de Internal Revenue Service en het schuldverlichtingsplan. vergeef $ 10.000 aan federale studentenschuld voor leners met een laag inkomen.

Het debat over het schuldenplafond wordt naar verwachting de meest spraakmakende en consequente confrontatie tussen de Republikeinen van het Huis en de regering-Biden van de zomer. De Verenigde Staten bereikten in januari hun schuldplafond van $ 31 biljoen, maar bleven schulden uitgeven onder noodvoorzieningen.

Als de Verenigde Staten hun schulden niet zouden nakomen, zouden de gevolgen ernstig zijn en de wereldeconomie aantasten, zeggen experts.

De Daily Caller News Foundation heeft contact opgenomen met het Witte Huis voor commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]