[ad_1]

Overmatig alcoholgebruik vormt unieke risico’s voor oudere volwassenen. Naarmate volwassenen ouder worden, neemt hun alcoholtolerantie af, waardoor ze een verhoogd risico lopen op vallen, auto-ongelukken en andere ongevallen. En alcohol kan ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en geheugenproblemen verergeren en de medicijnen die oudere mensen voor deze problemen kunnen gebruiken, verstoren.

Hoewel medicamenteuze behandeling een optie is voor mensen met de diagnose alcoholgebruiksstoornis, “denk ik dat als je een arts zou vragen om de drie door de FDA goedgekeurde medicijnen te noemen om alcoholgebruiksstoornis te behandelen, drinken, hij dat niet zou kunnen”, zei George Koob. . , directeur van het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, onderdeel van de National Institutes of Health.

Volgens de National Survey on Drug Use and Health meldde in 2021 ongeveer 1% van de mensen met een alcoholverslaving dat ze er medicijnen voor hadden gekregen. Ter vergelijking: 22% van de mensen met een opioïdengebruiksstoornis gaf aan drugsbehandeling te ondergaan.

Maar er zijn aanwijzingen dat drugs helpen. Volgens een studie uit 2021, gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health, hadden volwassenen van 65 jaar en ouder die werden opgenomen met een alcoholgebruiksstoornis minder kans dan mensen van middelbare leeftijd en 50 jaar oud om op 64-jarige leeftijd naltrexon voorgeschreven te krijgen. een van de geneesmiddelen die zijn goedgekeurd om AUD te behandelen.

“Ik denk dat we oudere patiënten beter moeten identificeren en behandelen”, zegt Benjamin Han, een geriater, verslavingsarts en onderzoeker aan de Universiteit van Californië in San Diego, die zei dat hij naltrexon aanbood aan elke patiënt die ontmoette de criteria voor alcoholgebruiksstoornis.

[ad_2]