[ad_1]

Mets-werper Max Scherzer werd donderdag door de Major League Baseball voor 10 wedstrijden geschorst nadat hij van het veld was gestuurd omdat hij tijdens een wedstrijd een vreemd voorwerp op zijn hand had.

Scherzer heeft beroep aangetekend tegen de straf opgelegd door Michael Hill, MLB’s senior vice-president voor veldoperaties, en kan blijven spelen totdat het beroep is opgelost. Het beroep zou worden behandeld door MLB Special Counsel John McHale Jr.

Hij werd de derde werper die door de MLB werd geschorst sinds het optreden tegen kleverige substantie in juni 2021 begon. Hector Santiago uit Seattle kreeg een straf op 28 juni en Caleb Smith uit Arizona op 28 augustus. 24, ook 10 game penalty’s.

Bij alle drie de inspecties die tot schorsingen leidden, was scheidsrechter Phil Cuzzi betrokken.

Scherzer, drievoudig winnaar van de Cy Young Award, werd woensdag uit het veld gestuurd in de vierde inning van een wedstrijd in het Dodger Stadium. Hij beweerde dat de plakkerigheid werd veroorzaakt door colofonium en zweet en niet door een vreemde substantie.

Cuzzi stelde na de tweede inning vast dat Scherzer’s hand plakkeriger en donkerder was dan normaal en beval Scherzer zijn handen te wassen, wat Scherzer zei dat hij deed met alcohol in het bijzijn van een official van Major League Baseball.

Na ronde drie stelde Cuzzi vast dat Scherzers handschoenzak “plakkerig” was, waarschijnlijk met te veel hars, en hij beval Scherzer om van handschoenen te wisselen. De scheids controleerde vervolgens de 38-jarige rechtshandige opnieuw voor de vierde, en zijn handen waren nog erger dan daarvoor.

[ad_2]