[ad_1]

GOP-bezitters hebben echter gezworen dat defensie-uitgaven altijd zullen worden beschermd, ongeacht de strikte wereldwijde kredietlimieten.

“Daar zullen we aan werken in het kredietproces. We kunnen het oplossen”, zei Rep. Robert B. Aderholt, R-Ala., Een eigendomsmanager. “Ik ben het ermee eens, zolang degenen onder ons die de verdediging willen beschermen, dat uiteindelijk zullen doen.”

House Appropriations Speaker Kay Granger, R-Texas, zelf al heel lang een defensieve havik, heeft gezworen de rekeningen van het Pentagon niet te verlagen in uitgavenrekeningen die ze opstelt voor 2024. Veteranenzaken en grensbeveiligingsprogramma’s worden ook als veilig beschouwd.

Maar de Democraten proberen de druk op de Republikeinen op te voeren vanwege de waarschijnlijke impact op binnenlandse en buitenlandse hulpprogramma’s. Huiskredieten Democratische assistenten schreven in een memo over het schuldbeheersingspakket van de GOP dat de bezuinigingen in het eerste jaar van die programma’s groter zouden zijn dan ze lijken – bijna 30,% als defensie en veteranen worden beschermd.

Bovendien houden zelfs deze ruwe cijfers geen rekening met economische en technische factoren, zoals dalende inkomsten uit de hypotheekverzekeringsprogramma’s van het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. Vanwege de vertragende huizenmarkt zou HUD $ 9 miljard minder kunnen opleveren om nieuwe uitgaven volgend jaar te compenseren, aldus de memo. Zodra hogere huren als gevolg van inflatie worden meegerekend, zouden verhuurders in totaal $ 13 miljard meer moeten uitgeven om het niveau van huisvestingsdiensten van dit jaar te behouden, schreven de democratische assistenten.

[ad_2]