[ad_1]

Bruce Richardson liet weten dat hij een indruk kreeg van een hockeyjoy op de 16-jarige leeftijd van Macklin Celebrini.

• Ofwel: Mondial de hockey des moins de 18 ans: une performance absolument disgracieuse du Canada

Alors que c’est une temps avant que Connor Bedard ne devienne le tout premier choix du repêchage de 2023, un nom begint al te circuleren als opvolger en potentiële premier de classe in 2024, et c’est cellui de Celebrini.

Outre le fait qu’il a déjà le nom d’une star, il semble qu’il aussi les habiletés pour être le tout premier youeur repêché dans one plus d’un an. Entraîneur adjoint avec l’équipe canadienne qui participe presentement au Championnat mondial des moins de moins de 18 ans en Suisse, Richardson a rapidement pourquoi il y autant d’engouement andvers yourune homme natif de la Colombie-Britannique.

“Il est vraiment bon, a memento Richardson depuis Porrentruy en Suisse. Il a one tête de hockey incroyable, en plus d’une intelligence, de bonnes habilétés et d’un bon coup de patin. Ce qui m’a le plus surpris de lui, dit is de implicatie van lichaamsbouw. ​​Je hebt toegang tot de wereld van de moins van 17 jaar en je kunt niet impliceren. Onderhoud je tijd met meer spelers, je kunt hockeyen en lui. Bovendien is hij een zeer bescheiden en gefocuste jongeman.’

Rol belangrijk

Malgré zoon van een jonge leeftijd, Celebrini devrait avoir een belangrijke rol met de Canadese canadienne. Tijdens de eerste wedstrijd van het leger, is het zover als het eerste trio van een compagnie van de twee beste beloften in het vizier van de verkoop: Colby Barlow en Andrew Cristall.

“C’est rare, un joueur qui m’impressionne autant.” Lui, je hebt gelijk in een bepaalde klasse. Ik wil graag reageren op de voortzetting van mijn ontwikkelaar aan de Universiteit van Boston”, voegde Richardson eraan toe.

Omdat Celebrini, ook al is hij Canadees, besloot te kiezen voor de route van Amerikaanse colleges en daarom bracht hij vorig seizoen door bij de Chicago Steel in de United States Junior League (USHL). Zijn 86 punten in 50 wedstrijden brak een record voor de meeste punten door een speler onder de 17 jaar in de circuitgeschiedenis.

Et les (le) Québécois?

Op een keer dat Richardson op zoek was naar een probleemloze gesprekspartner van de grote delegatie van Quebec met de nationale staat van de 18 jaar. Alleen de 16-jarige doelman Gabriel D’Aigle s’est taillé une place avec l’équipe.

Maar let op: als de tournoi niet langer duurt dan de plusieurs équipes van la Ligue canadienne de hockey (LCH) toujours en séries, is het n’est pas zeldzaam dat plussen bons éléments n’y soient pas.

Als je tegen de LHJMQ aankijkt, geef Richardson toe dat Ethan Gauthier, Mathieu Cataford en Étienne Morin tijdens de tournee zijn geëquipeerd door de LHJMQ die is geëlimineerd.

“On respectait tous le match 7 [entre Moncton et Baie-Comeau]. Si Moncton perdait, Morin était dans l’aviion et s’en venait ici. La cuvée 2005 au Québec, c’est plus dur. L’an prochain, il va y en avoir plus.”

De vergeten speler die de meeste vragen opriep is de verdediger van de Cataracts van Shawinigan Jordan Tourigny, die vorig jaar met het Canadese team meedeed aan de Hlinka/Gretzky Cup.

“On ne bâtit pas une équipe d’étoiles, mais une équipe pour garner la médaille d’or”, legt Richardson uit. Jordan Tourigny, misschien in de stijl van zijn zoon, kan het zijn dat er verschillende verdedigingsmechanismen zijn. Giet de posten van 5e6e of 7eop avait-être besoin de joueurs pouvant jouer d’autres rollen.”

D’ailleurs, les Canada n’a pas entamé sa ruée vers l’or de la meilleure des façons, judi, alors que l’équipe nationale au été eté lesivée au compte de 8-0 par la Suède en levée curtainau de la compétition .[ad_2]