[ad_1]

Tiger Woods evenaarde dit jaar het Masters-record van Gary Player en Fred Couples van 23 opeenvolgende bekers
Tiger Woods evenaarde dit jaar het Masters-record van Gary Player en Fred Couples van 23 opeenvolgende bekers

Tiger Woods heeft een ‘succesvolle’ enkelfusieoperatie ondergaan na zijn recente terugtrekking uit de Masters.

Hij onderging woensdag een operatie in New York om artritis van een gebroken enkel te corrigeren.

Woods is nu een grote twijfel voor het US PGA Championship van volgende maand dat van 18-21 mei wordt gehouden in de Oak Hill Country Club in Rochester.

“Eerder vandaag onderging Tiger een subtalaire fusieprocedure om zijn posttraumatische artritis als gevolg van zijn eerdere talusfractuur te behandelen,” zei een Woods’ verklaring op sociale media.externe link

“Het werd uitgevoerd door Dr. Martin O’Malley aan het HSS Sports Medicine Institute in New York. Hij stelde vast dat de operatie een succes was. Tiger herstelt en kijkt ernaar uit om aan zijn revalidatie te beginnen.”

Het enkelprobleem is de laatste in een reeks tegenslagen voor Woods, die vreesde dat zijn been geamputeerd zou moeten worden vanwege ernstige verwondingen die hij opliep bij een auto-ongeluk in Los Angeles in februari 2021.

Hij haalde eerder deze maand de cut bij de Masters, maar was zes over par na zeven holes in zijn derde ronde en zat als laatste van de 54 overgebleven spelers, voordat een blessure hem dwong te stoppen, in koude, natte en winderige omstandigheden die het spel vertraagden… en zou hebben geëist dat hij op de laatste dag 29 holes zou spelen.[ad_2]