[ad_1]

Voormalig president Donald J. Trump wil terechtstaan ​​in Manhattan wegens beschuldigingen dat hij bijna 30 jaar geleden een vrouw heeft verkracht, maar hij zou weg kunnen blijven om New Yorkers files, de geblokkeerde straten en de hoge beveiliging te besparen die hem onvermijdelijk zou vergezellen, zijn advocaat . zei woensdag.

De heer Trump “wil verschijnen”, schreef de advocaat, Joseph Tacopina, aan de rechter die verantwoordelijk is voor het proces van een rechtszaak aangespannen door E. Jean Carrolldie Trump ervan beschuldigde haar aan te vallen in de kleedkamer van een warenhuis op Fifth Avenue in het midden van de jaren 90. Het proces begint dinsdag in de U.S. District Court in Lower Manhattan.

Maar de heer Tacopina merkte op dat toen Trump voor hem verscheen in het nabijgelegen Hooggerechtshof van de staat Manhattan recente aanklacht wegens niet-gerelateerde strafrechtelijke aanklachten was Franklin D. Roosevelt Drive voor een langere periode gesloten terwijl meneer Trump op weg was naar het gerechtsgebouw. Straten binnen een straal van drie blokken rond het gerechtsgebouw waren afgezet terwijl hij daar was, en hij werd constant vergezeld door een tiental agenten van de geheime dienst.

voor dhr. Trump om in het federale gerechtsgebouw te verschijnen, vertelde Tacopina aan rechter Lewis A. Kaplan dat zijn bewegingen elke dag dat hij aanwezig was uren van tevoren door een team van de geheime dienst moesten worden gecoördineerd. Het team zou dan een tactisch plan ontwikkelen.

“Als onderdeel van dit plan”, schreef de heer Tacopina, “moeten de verdiepingen van het gerechtsgebouw worden afgesloten, moeten de liften worden gesloten, moet het gerechtsgebouwpersoneel in hun kantoren worden opgesloten en moet het publiek de toegang tot het gebied worden ontzegd”.

Verschijnt de heer Trump niet in de rechtbank, dan zei de heer Tacopina dat hij rechter Kaplan zou vragen om aan de jury aan te geven dat, hoewel er geen procederende partij verplicht was om in een civiel proces te verschijnen, de afwezigheid van de heer L. Trump “door opzet de logistieke lasten vermijdt die zijn aanwezigheid, als voormalig president, zou veroorzaken in het gerechtsgebouw en in New York.”

In de brief werd gevraagd om de aanwezigheid van de heer Trump te verontschuldigen “tenzij en totdat hij door een van de partijen wordt opgeroepen om te getuigen” tijdens het proces, dat naar verwachting ongeveer deze week zal duren.

Een advocaat van mevrouw Carroll weigerde commentaar te geven.

Rechter Kaplan maandag weigerde een verzoek door de heer Trump, die had verwezen naar een “vloedgolf aan schadelijke berichtgeving in de media” over zijn recente aanklacht, voor uitstel van het proces met een maand. De rechter zei dat er geen rechtvaardiging was voor uitstel, en merkte op dat de berichtgeving in de media grotendeels – maar niet volledig – was “ingegeven of uitgelokt door de eigen acties van de heer Trump”.

Het postkantoor Trump zegt dat hij de verkrachtingszaak kan negeren om New Yorkers verkeersproblemen te besparen verscheen als eerste op New York Times.

[ad_2]