[ad_1]

“Het zal een doorbraak zijn of een enorme afleiding”, zei Seth Monteith, strateeg bij ClimateWorks, in een interview.

Om 8 miljard dollar aan financiering uit de Infrastructure Act te verdelen, onderzoekt het Energiedepartement aanbiedingen die het heeft ontvangen van coalities van staten, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten om een ​​netwerk van zogenaamde “waterstofhubs” te bouwen – faciliteiten om aan te tonen dat ontluikende technologie nuttig is .

Het ministerie zei dat het zes tot tien hubs zou financieren, met aankondigingen die dit jaar worden verwacht. De DOE ontving 79 voorstellen en stopte begin april met het accepteren van nieuwe inzendingen.

Afzonderlijk stelt de IRS regels op om de belastingverminderingen – bepalingen die in 2032 aflopen – van de 2022 Budget Reconciliation Act voor waterstofproductie uit hernieuwbare elektriciteit te implementeren.

In tegenstelling tot brandstofbronnen zoals wind, zon, olie, aardgas of kernenergie, moet waterstof worden vervaardigd, en de overgrote meerderheid – ongeveer 98% – wordt tegenwoordig vervaardigd met fossiele brandstoffen, wat betekent dat een toename van de productie en het gebruik van waterstof maakt het klimaat niet. logisch als het nog steeds met fossiele brandstoffen wordt gemaakt.

[ad_2]