[ad_1]

Het juridische team van Hunter Biden zal volgens rapporten volgende week een ontmoeting hebben met de Amerikaanse advocaat die toezicht houdt op het onderzoek naar de zoon van de president.

De bijeenkomst werd ingewilligd nadat de advocaten van de heer Biden om een ​​update hadden verzocht over het onderzoek van het ministerie van Justitie dat naar verluidt gericht was op belastingontduiking en verkeerde voorstelling van zaken tijdens de aankoop van een vuurwapen.

Volgens CNN zal naar verwachting ten minste één ambtenaar van het hoofdkantoor van het ministerie van Justitie de ontmoeting met de Amerikaanse advocaat van Delaware, David Weiss, bijwonen.

Tegen Hunter Biden loopt al enkele jaren een onderzoek, maar hij is niet aangeklaagd. Hij ontkende elke aantijging.

De ontmoeting zal naar verwachting plaatsvinden te midden van toenemende druk op president Biden en zijn zoon nadat een anonieme IRS-klokkenluider deze week een brief aan wetgevers had overhandigd waarin hij beweerde dat de regering-Biden het onderzoek naar de zoon van de president op ongepaste wijze afhandelt en hem een ​​voorkeursbehandeling geeft.

De klokkenluider, die wordt beschreven als een ‘carrière IRS-crimineel agent’, heeft bewijs dat ten minste twee aangestelden van het ministerie van Justitie van Biden in de Amerikaanse advocatenkantoren weigeren een aanklacht tegen de zoon van de president te eisen, aldus een GOP-assistent.

De heer Weiss, de hoofdonderzoeker van Hunter Biden, werd aangesteld door president Trump.

De wijdverbreide plannen om geld te verdienen van Hunter Biden hebben jarenlang de wenkbrauwen doen fronsen over mogelijke beïnvloeding en mogelijke misdaden.

Hij was lid van de raad van bestuur van een Oekraïens aardgasbedrijf, sloot deals met energiemagnaten die banden hadden met de Chinese Communistische Partij en zou naar verluidt meer dan $ 3 miljoen in zijn zak hebben gestoken van een Russische zakenvrouw die de weduwe is van een voormalige burgemeester van Moskou.

Republikeinen in het Congres onderzoeken of president Biden betrokken was bij de internationale handelsovereenkomsten van zijn zoon.

• Susan Ferrechio heeft bijgedragen aan dit rapport.[ad_2]