[ad_1]

Minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas heeft opdracht gegeven tot een “90-daagse sprint”-evaluatie van zes gebieden waar de Verenigde Staten kwetsbaar zijn voor China, waaronder fentanylsmokkel, Chinese controle over de toeleveringsketen en voorkomen dat China het immigratiesysteem uitbuit om zijn agenten in de ONS

Mayorkas kondigde de veranderingen vrijdag aan in een “staat van het thuisland” -adres, waarmee hij opnieuw alarm sloeg over de dreiging die uitgaat van China.

“Beijing heeft het vermogen en de intentie om onze belangen in binnen- en buitenland te ondermijnen en gebruikt alle instrumenten van zijn nationale macht om dit te doen”, zei hij in zijn voorbereide opmerkingen. “We moeten ervoor zorgen dat we voorbereid zijn om ons nu en in de toekomst tegen deze dreiging te wapenen.”

Zijn toespraak kwam een ​​dag na de presentatie aan het Congres van de laatste vierjaarlijkse herziening van de binnenlandse veiligheid, samen met een document waarin de richting wordt geschetst die de afdeling de komende vier jaar zal inslaan.

Deelnemen aan China als een belangrijke nieuwe focus is kunstmatige intelligentie.

De heer Mayorkas zei dat hij een nieuwe taskforce opdracht had gegeven om de kracht van AI te benutten om de Verenigde Staten te verdedigen, en in het bijzonder om het los te laten op enkele van de Chinese kwesties, zoals het afsluiten van de fentanylstroom of het vinden van slachtoffers van online seksueel misbruik van kinderen.

Hij zei dat de taskforce ook zal beoordelen hoe AI de beveiliging van kritieke infrastructuur in de VS kan beïnvloeden.

De Quadrennial Review en de toespraak van de heer Mayorkas riepen grote vragen op over de kwetsbaarheid van Amerika voor China.

De rol van China bij de productie van de chemische voorlopers die worden gebruikt om de dodelijke opioïde fentanyl te maken, is al lang bekend. Het stoppen met de drugs bleek echter lastig.

Minder bekend is de uitbuiting door China van het immigratiesysteem om agenten in te zetten die de bevelen van Peking zullen gehoorzamen, ofwel Amerikaans intellectueel eigendom stelen en naar huis sturen, ofwel de invasieve bewakings- en druktactieken van de Chinese regering uitvoeren op overzeese regeringsdoelen.

De heer Mayorkas zei in zijn opmerkingen op vrijdag dat de beoordeling na 90 dagen zal aantonen hoe wijdverbreid dit is.

Federale aanklagers maakten deze week aanklachten bekend tegen personen die volgens hen een Chinees politiebureau in New York exploiteerden, doelen in de gaten hielden en anderszins gehoorzaamden aan de regering in Peking.[ad_2]