[ad_1]

HENNIKER, NH – Voormalig gouverneur van New Jersey. Chris Christie hield donderdag zijn openingspleidooi tegen Donald Trump en zag eruit als de aanklager die hij ooit was en de presidentskandidaat die hij weer zou kunnen worden.

“Vanavond begint de zaak tegen Donald Trump”, zei Christie in New Hampshire, waar hij zijn hele openingsspeech in een gemeentehuis wijdde aan het hameren op de voormalige president die hij ooit steunde.

“Je gaat iemand niet in elkaar slaan door je ogen te sluiten, drie keer met je hielen te klikken en te zeggen: ‘Er is geen plek zoals thuis. Het zal niet werken’, zei hij. ‘Wil je in de Amerikaanse politiek iemand verslaan? Je moet ze gaan halen.

Christie riep verschillende Republikeinse kandidaten en potentiële kandidaten bij zich, waaronder voormalig vicepresident Mike Pence en de voormalige gouverneur van South Carolina. Nikki Haley – voor het nauwelijks uitspreken van de naam van Trump en het argument dat Trumps politiek en karakterfouten alleen maar zouden toenemen als hij weer aan de macht zou komen.

“Donald Trump is een tv-ster, niets meer en niets minder”, zei hij. “Laat me voorstellen dat door het terug te plaatsen in het Witte Huis, herhalingen slechter zullen zijn dan de originele uitzending.”

Terwijl hij een beslissing over zijn eigen campagne nadert, brengt Christie twee dagen door in de staat waar hij een akelige zesde eindigde in de GOP-voorverkiezingen van 2016. Hij steunde Trump kort nadat hij uit de race van dat jaar was gestapt en werkte later in zijn presidentiële overgangsteam . In 2020 werkte hij met Trump aan zijn debatvoorbereiding tegen Joe Biden, maar brak met Trump nadat hij weigerde zijn verkiezingsverlies te accepteren en op 1 januari aanspoorde. 6 opstand in het Capitool van de Verenigde Staten.

Sindsdien is Christie een van de weinige spraakmakende GOP-critici van Trump geworden, grotendeels door zijn positie als politiek analist bij ABC.

Hij zei donderdag dat hij niet werkeloos zou toekijken en Trump zou laten winnen.

“Als ik besluit om te racen, kan ik proberen er direct iets aan te doen. En als ik dat niet doe, ben ik nog steeds elke zondag op ABC-TV”, zei hij.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]