[ad_1]

De House Intelligence Committee onderzoekt de CIA nadat drie vrouwelijke werknemers, die naar verluidt seksueel zijn misbruikt door uitzendkrachten, zeiden dat ze werden bedreigd met zwijgen of vergelding, zegt de advocaat van een slachtoffer bij DCNF.

Kevin Carroll, een advocaat van een van de slachtoffers, die heeft geweigerd in het openbaar over de zaak te spreken, vertelde de Daily Caller News Foundation dat zijn cliënt meerdere keren is aangevallen door een CIA-medewerker die hem probeerde te vermoorden, te kussen en te benaderen. Toen ze het incident meldde aan het CIA Office of Security, waarschuwden ze haar om niet met wetshandhavers te praten, anders zou ze niet “beschermd” zijn tegen haar aanvaller en haar carrière binnen de dienst zou eindigen, zei Carroll.

Lokale wetshandhavers onderzoeken momenteel het incident als een misdrijf, hoewel Carroll zei dat zijn cliënt werd ondervraagd door de FBI. Daarna weigerde het ministerie van Justitie echter aangifte te doen, waarbij Carroll tegen de DCNF zei “of ze het op aandringen van de CIA hebben gedaan, kan ik je niet vertellen.” (GERELATEERD: meldingen van aanranding op militaire academies stegen met 18% in het afgelopen schooljaar)

De werknemer kreeg ook te horen van het kantoor, evenals van het Office of Medical Services, dat ze geen counseling of psychiatrische hulp kon zoeken na de vermeende aanval omdat het een inbreuk op de beveiliging zou zijn, vertelde een Carroll aan de DCNF. Het kantoor van de algemene raadsman van het bureau, zei Carroll, zei later dat de instructie “onjuist” was en niet had mogen worden gegeven.

Twee andere vrouwen die met de commissie spraken, voor Politiek, beweerde respectievelijk te zijn verkracht door een mannelijke werknemer en seksueel misbruikt op het werk op CIA-terreinen. Wat zijn cliënt betreft, vertelde Carroll aan DCNF dat alle incidenten in de Verenigde Staten plaatsvonden en niet in het buitenland.

Vorige week stuurde de commissie een brief naar CIA-directeur Bill Burns met het verzoek om medewerking aan het onderzoek, wat Burns beloofde. Andere CIA-functionarissen, die met Politico spraken, verwierpen de beweringen van de vrouw echter en zeiden: “dat is niet waar. … We hebben niemand bedreigd of geblokkeerd.

Toen contact werd opgenomen, weigerde de commissie de brief te publiceren en bood in plaats daarvan een algemene verklaring over de kwestie aan. Een ambtenaar die bekend is met de zaak, sprak over de verdiensten met de DCNF en zei dat de commissie de kwestie overweegt als onderdeel van pogingen om wetgeving op te stellen die seksueel geweld in de inlichtingengemeenschap aanpakt.

“Seksueel geweld en verkrachting zijn grote problemen in de inlichtingengemeenschap”, zegt Carroll, die eerder bij de CIA diende. Hij voegde eraan toe dat niet minder dan 54 vrouwen die zijn cliënt kende zich de afgelopen maanden hadden uitgesproken over de intimidatie waarmee ze te maken hadden gehad bij de CIA.

Het bureau heeft de afgelopen jaren te maken gehad met verschillende spraakmakende controverses over seksueel geweld. In 2010 was voormalig officier Andrew Warren veroordeeld voor aanranding voor het mishandelen van een bewusteloze vrouw op de Amerikaanse ambassade in Algerije, terwijl CIA-officier Brian Raymond schuldig pleitte aan twee tellingen van seksueel misbruik van bewusteloze slachtoffers.

De CIA en de FBI reageerden niet onmiddellijk op een DCNF-verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]