[ad_1]

TOPEKA, Kan. De democratische gouverneur van Kansas sprak donderdag zijn veto uit over de Republikeinse wetgeving om een ​​einde te maken aan de genderbevestigende zorg voor kinderen en tieners, en nog een ingrijpend voorstel van de GOP om transgenders te verbieden gebruik te maken van baden op afdelingen en andere openbare voorzieningen die verband houden met hun genderidentiteit.

Overheid De acties van Laura Kelly onderstreepten hoe haar republikeinse staat een fel bevochten slagveld is geworden, terwijl GOP-wetgevers in de Verenigde Staten zich met honderden voorstellen richten op LGBTQ+-rechten. Kelly werd in november nipt herkozen, maar de wetgevende macht heeft supermeerderheden van de GOP en conservatieve leiders die van het terugdraaien van transgenderrechten een prioriteit hebben gemaakt.

Ten minste 14 staten met door de GOP geleide wetgevers hebben sinds woensdag wetten uitgevaardigd tegen genderbevestigende zorg voor minderjarigen, waaronder North Dakota. Minstens zeven hebben toiletwetten, meestal gericht op scholen. Eerder deze maand vernietigden de wetgevers van Kansas Kelly’s veto om transgender vrouwelijke atleten in vrouwen- en vrouwensporten te verbieden, waardoor Kansas een van de ten minste 21 staten is met een dergelijke wet.

De toiletwet in Kansas zou van toepassing zijn geweest op badkamers en kleedkamers buiten scholen, evenals op gevangenissen, gevangenissen, crisiscentra voor verkrachting en opvangcentra voor slachtoffers van seksueel geweld. Omdat het ook probeerde “geslacht” te definiëren als “mannelijk of vrouwelijk, bij de geboorte”, konden transgenders de geslachtsmarkering op hun rijbewijs niet hebben gewijzigd, hoewel een gerechtelijk bevel uit 2019 hen nog steeds in staat zou hebben gesteld hun geboorteakte te wijzigen.

Voorvechters van LGBTQ+-rechten zeggen dat de maatregel transgenders legaal wist en erkenning ontzegt aan niet-binaire, vloeiende of gender-niet-conforme mensen.

“Ik ga niet terug naar toen ik me in de kast verstopte”, zei Justin Brace, uitvoerend directeur van Transgender Kansas, tijdens een recente transgenderrechtenbijeenkomst buiten het Statehouse. “We vechten voor ons leven, letterlijk.”

Kelly’s veto’s op donderdag waren in overeenstemming met publieke beloften om alle maatregelen te blokkeren die zij discriminerend acht voor LGBTQ+-mensen. Ze voerde ook aan dat het terugdraaien van LHBTQ+-rechten de inspanningen van de staat om bedrijven aan te trekken zou schaden.

De toiletwet leek de tweederde meerderheid te hebben die nodig was om een ​​veto op te heffen toen het eerder deze maand werd aangenomen, ook al was de marge in het Huis klein. De Gender-Affirming Care Bill liep tekort in het Huis.

GOP-conservatieven beweren dat veel van hun kiezers de culturele verschuiving naar acceptatie verwerpen dat de genderidentiteit van mensen kan verschillen van het geslacht dat hen bij de geboorte is toegewezen; willen niet dat cisgendervrouwen badkamers en kleedkamers delen met transgendervrouwen; en uitdagende genderbevestigende zorg, zoals medicijnen die de puberteit blokkeren, hormoontherapieën en operaties.

“Dit zijn ouders die zeggen: ‘Mijn kind vertoonde geen tekenen van genderdysforie totdat hij op de middelbare school zat en toen hij sociale media begon te gebruiken'”, zei de vertegenwoordiger van de republikeinse staat. Susan Humphreys, uit Wichita, zei tijdens een debat over de genderbevestigende zorgwet, waarin ze een verhaal van “sociale besmetting” promootte dat door meerdere onderzoeken werd ontkracht.

De maatregel in Kansas zou de medische raad van de staat verplichten om de vergunning in te trekken van elke arts waarvan wordt vastgesteld dat hij dergelijke zorg heeft verleend en zou mensen die dergelijke zorg als kind hebben gekregen, in staat hebben gesteld om zorgverleners later aan te klagen.

Aanhangers zeiden dat het wetsvoorstel transgenderjongeren er niet van zou weerhouden om psychiatrische hulp of therapie te krijgen. Maar de maatregel is ook van toepassing op “oorzaak”-handelingen die “de perceptie van het kind van zijn geslacht bevestigen” als dit verschilt van zijn bij de geboorte toegewezen geslacht.

Behandelingen voor kinderen en adolescenten zijn al meer dan tien jaar beschikbaar in de Verenigde Staten en worden onderschreven door grote medische verenigingen.

“Het is één ding om een ​​familielid te hebben dat niet bevestigt wie je bent als persoon”, zegt Derrick Jordan, een gediplomeerd therapeut die met transjongeren werkt en de Gender and Family leidt aan het Ackerman Institute for Training Child and Family in New York. Therapeuten. . . “Het is iets heel anders om een ​​systeem te hebben dat je vertelt dat je niet volledig mens bent of dat je niet dezelfde rechten hebt als alle anderen.”

De toiletwet in Kansas leent taal van een voorstel van verschillende anti-transgroepen. Het zegt dat ‘belangrijke overheidsdoelstellingen’ van bescherming van gezondheid, veiligheid en privacy gescheiden openbare voorzieningen voor mannen en vrouwen rechtvaardigen en van toepassing zijn ‘waar biologie, veiligheid of privacy’ de scheiding van de geslachten aanmoedigen. Het definieert mannelijk en vrouwelijk op basis van de reproductieve anatomie van een persoon bij de geboorte.

De voorzitter van de Kansas House Health Committee, Brenda Landwehr, vertelde haar collega’s die tegen het wetsvoorstel waren tijdens een debat dat ze haar vertelden dat ze niet naar een badkamer mocht gaan en wetende dat alleen cisgendervrouwen daar zouden zijn.

“En mijn rechten? Hoe zit het met mijn comfortzone? zei Landwehr, een Republikein uit Wichita. “En mijn kleindochters?”

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]