[ad_1]

Campagnefunctionarissen van Biden orkestreerden een brief ondertekend door 51 voormalige inlichtingenfunctionarissen die het verhaal van Hunter Biden op de laptop in twijfel trokken voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2020, vertelde een voormalige CIA-functionaris aan de rechtbank.

De House Judiciary Committee stelde een brief Donderdag ondervroeg hij senior Biden-adviseur en huidig ​​​​staatssecretaris Tony Blinken over zijn rol bij het bevelen van 51 voormalige inlichtingenfunctionarissen om de brief te ondertekenen. Een van de ondertekenaars van de brief, voormalig adjunct-directeur van de CIA, Michael Morrell, vertelde de Judiciary Committee dat Blinken contact met hem had opgenomen en de aanzet had gegeven tot het opstellen van de brief. (GERELATEERD: RAPPORT: Hunter Biden klaagt laptopreparateur uit Delaware aan wegens schending van privacy)

“Maar vóór jou [Secretary Blinken’s] bel, u – u was niet van plan deze verklaring te schrijven? vroeg de commissie aan Morrell.

‘Dat deed ik niet,’ antwoordde Morrell. “Oké. Dus zijn oproep leidde tot -” zei de commissie. “Dat klopt, ja,” antwoordde Morrell, “- die intentie in jou?” Ja. Absoluut’, zei Morrell volgens de brief van de Judiciary Committee.

Morrell getuigde voor de commissie dat hij een telefoontje kreeg van Biden-campagnevoorzitter Steve Richetti na het laatste presidentiële debat op 17 oktober. 22 2020, toen Biden de brief van inlichtingenfunctionarissen aanhaalde om de New York Post in diskrediet te brengen rapporten op de inhoud van de laptop van Hunter Biden die zijn buitenlandse zakelijke transacties documenteert.

“Na het debat – ik denk dat het na het debat was – sterker nog, ik ben er vrij zeker van dat het na het debat was – kreeg ik een telefoontje van Jeremy Bash, met wie ik samenwerk bij Beacon en die politiek actief is. En Jeremy zei: ‘Heb je een minuutje om met Steve Ricchetti te praten?'” zei Morrell tegen de commissie.

“Ik zei: zeker.” Hij was destijds het hoofd van de Biden-campagne. En Jeremy plaatste het, en Steve bedankte me voor het plaatsen van de verklaring. En dat was de omvang van het gesprek,” vervolgde hij.

Bovendien zei Morrell dat de Biden-campagne richtlijnen bood voor het bekendmaken van de verklaring. Hij e-mailde de Biden-campagne om te adviseren aan welke verslaggevers en verkooppunten de verklaring moest worden verstrekt, aangezien hij zich herinnerde dat de campagne werd aanbevolen door een verslaggever van de Washington Post. Hij kon de House Judiciary Committee er niet aan herinneren waarom hij de e-mail naar de Biden-campagne had gestuurd en toegaf dat hij mogelijk bij een andere gelegenheid met de campagne had gesproken, zegt de brief aan Blinken.

Morrell zei dat een van zijn doelen bij het ondertekenen van de brief was om Joe Biden te helpen de presidentsverkiezingen tegen Donald Trump te winnen. “Er waren twee bedoelingen. De ene bedoeling was om onze bezorgdheid met het Amerikaanse volk te delen dat de Russen in deze kwestie een spelletje speelden; en, twee, het was [to] help vice-president Biden”, zei hij.

“Je wilde de vice-president helpen, waarom?”, Voorzitter van de House Judiciary Committee. Jim Jordan, een Republikein uit Ohio, vroeg het hem. ‘Omdat ik wilde dat hij de verkiezingen zou winnen’, antwoordde Morrell. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Oversight Republikeinen hernieuwen vraag naar kunstverkooprecords van Hunter Biden)

“Op basis van de getuigenis van Morell is het duidelijk dat de Biden-campagne een actieve rol speelde bij de totstandkoming van de openbare verklaring, die tot gevolg had dat het Hunter Biden-verhaal werd onderdrukt en dat Amerikaanse burgers werden verhinderd een weloverwogen beslissing te nemen bij de presidentsverkiezingen van 2020. ”, luidde de brief aan Blinken. “Deze gezamenlijke inspanning om de publieke verspreiding van de ernstige beschuldigingen met betrekking tot de familie Biden te bagatelliseren en te onderdrukken, heeft de geïnformeerde deelname van alle Amerikaanse burgers aan onze democratie ernstig geschaad.”

De inhoud van de laptop van Hunter Biden werd op 19 oktober gemeld door de New York Post. 14, 2020, en onmiddellijk gecensureerd door Twitter. Vijf dagen later, de brief ondertekend door 51 voormalige inlichtingenfunctionarissen, ging naar buiten en beschreef het verhaal van de laptop van Hunter Biden als “alle klassieke kenmerken van een Russische informatieoperatie”.

De inhoud van de laptop van Hunter Biden werd op 1 oktober geverifieerd door de Daily Caller News Foundation. 29 februari 2020. The New York Times, Washington Post en CBS News hebben inmiddels de inhoud van Bidens laptop geverifieerd. Het juridische team van Biden gaf toe dat “computergegevens” van Biden’s laptop die door een eigenaar van een reparatiewerkplaats in Delaware zijn teruggevonden, echt zijn in een brief van februari aan het ministerie van Justitie.[ad_2]