[ad_1]

Een foto gedeeld op facebook toont naar verluidt de leider van de Britse Labour Party, Keir Starmer, die een rok draagt.

Vonnis: onjuist

De foto is digitaal geproduceerd. De authentieke foto is te vinden in geloofwaardige media-artikelen en toont Starmer die een spijkerbroek draagt, geen rok.

Feiten controleren:

Starmer zei onlangs dat de Tories een ‘sloopkogel’ hadden gegooid naar het Britse strafrechtsysteem BBC. Hij kreeg kritiek vanwege de opmerking, wat ertoe leidde dat hij de bijnaam “Sir Softy” kreeg, omdat hij volgens hem te zacht was voor misdaad. De bewaker.

Het Facebook-bericht beweert dat Starmer een rok droeg. De gedeelde afbeelding lijkt Starmer te laten lopen terwijl ze een effen blauw T-shirt draagt ​​met een rok met rood en wit patroon die tot haar enkels reikt. “Alles begint nu logisch te worden! luidt het onderschrift.

De foto is echter digitaal gefabriceerd. De ongewijzigde foto is te zien in een artikel van Dagelijkse mail, die Starmer in spijkerbroek laat zien, niet in een rok. De originele afbeelding werd toegeschreven aan de fotograaf Trevor Adams.

Een andere foto van Starmer die op hetzelfde moment lijkt te zijn genomen, staat in een artikel van De zon. (GERELATEERD: Toont deze afbeelding Britse parlementsleden die vechten in oktober 2022?)

Check Your Fact heeft contact opgenomen met het kantoor van Starmer en de fotograaf voor commentaar. Dit stuk zal dienovereenkomstig worden bijgewerkt als er een van een van beide bronnen wordt ontvangen.

Dit is niet de eerste keer dat een verzonnen afbeelding van iemand viraal gaat. Check Your Fact ontkrachtte eerder een afbeelding die beweerde paus Franciscus te tonen in een oversized wit pufferjack.[ad_2]