[ad_1]

“Stomme spelletjes spelen, stomme prijzen winnen” lijkt het conservatieve antwoord te zijn op het door San Francisco voorgestelde herstelplan, dat $ 5 miljoen zou uitkeren aan elke zwarte inwoner. Immers, betalen voor deze laatste radicaal-linkse obsessie zou de stad bankroet maken.”Detroit van de 21e eeuw.” Als u in Californië woont, weet u waarschijnlijk dat ten minste een deel van de rekening op uw deurmat valt. Maar Amerikanen in het hele land – inclusief die in conservatieve staten – zouden waarschijnlijk ook verantwoordelijk zijn voor de ingrijpende herstelbetalingen van Californië.

Het Afrikaans-Amerikaanse adviescomité voor herstelbetalingen in San Francisco schetste het plan, dat niet alleen miljoenen betalingen aan in aanmerking komende zwarte inwoners omvat, maar ook het afschaffen van alle persoonlijke schulden, een gegarandeerd jaarlijks inkomen van ten minste 97.000 dollar gedurende 250 jaar en huisvesting voor zwarte inwoners voor slechts $ 1 City Board of Supervisors hoorde voorstel met enthousiasmeen zijn politieke samenstelling als misschien wel de meest linkse stad van het land kan tot zijn passage leiden.

Tot nu toe heeft de adviesraad niet uitgelegd waar het het geld zal vinden om het plan te financieren. Maar maak je geen zorgen, de commissie heeft een plan om die details uit te zoeken: een voorgesteld “Reparations Office”, tegen een meerprijs van $ 50 miljoen, zou de logistiek van de uitbetalingen afhandelen.

In werkelijkheid kan San Francisco – dat tussen 2019 en 2021 al meer dan 6% van zijn bevolking heeft verloren – het voorgestelde herstelbetalingenpakket, dat bijna $ 600.000 per huishouden. Ervan uitgaande dat San Francisco probeert zijn Venezolaanse economische plan met steroïden op legitieme wijze te betalen, zou het sterk afhankelijk moeten zijn van Californië en grote hoeveelheden federale hulp om de extra kosten te dekken. Leiders in Californië zullen Washington onvermijdelijk smeken om een ​​federale reddingsoperatie ‘om werkende gezinnen te helpen’, waardoor inwoners van conservatieve staten zoals Texas, Florida en Arizona gedwongen worden herstelbetalingen uit San Francisco te financieren, waarvoor ze niet hebben gestemd en die ze niet steunen.

Alleen al de eerste fase van de herstelplannen, deze termijnen van $ 5 miljoen, zou in totaal $ 175 miljard bedragen. Dat is niet alleen meer dan 10 keer het budget van de stad, maar het is ook groter dan de jaarlijkse budgetten van 47 staten. De combinatie van hoge criminaliteit, hoge belastingen en inwoners en bedrijven die San Francisco verlaten, heeft een enorme vlucht genomen $ 291 miljoen begrotingstekort in de stadsbegroting. De verwachting is dat dit aantal zal oplopen tot meer dan $ 1,2 miljard in de komende vijf jaar. Ondertussen ontvangt San Francisco al bijna 10% van zijn budget federale en staatssteun. Zelfs als dit cijfer zou worden verdubbeld of verdrievoudigd, of zelfs vertienvoudigd, zou er niet genoeg zijn om de kosten van reparaties te dekken.

Als San Francisco doorgaat met uitgebreide herstelbetalingen, is één ding duidelijk: de federale overheid zal vroeg of laat het grootste deel van de rekening moeten betalen. Er zijn al veel precedenten voor dit concept tijdens de pandemie, en het zal opnieuw gebeuren.

Veel blauwe staten hebben de Amerikaans reddingsplan de financiering die ze nodig hadden om hun budgettaire gaten tijdens COVID te vullen. Deze zachtblauwe reddingsoperatie van de staat hielp onze huidige op hol geslagen inflatie op gang te brengen en heeft bijna niets gedaan om deze staten te helpen hun enorme schuldenprobleem op te lossen.

Sommige fondsen die onder de reddingsoperatie van president Biden aan staten en gemeenten werden verstrekt, waren dat zelfs Al gebruikt voor reparatieprojecten. Providence, RI, heeft $ 10 miljoen gereserveerd voor zijn gemeentelijke herstelbetalingencommissie, terwijl het thuisland Memphis een “zacht” reparatieplan van $ 5 miljoen. En als het plan van San Francisco niet gaat zoals gepland, plant de staat Californië een $ 360.000reparatieplan voor zwarte bewoners.

De drang naar reparaties zal waarschijnlijk niet stoppen bij een klein aantal overwegend blauwe steden. San Francisco heeft de weg geëffend voor een aantal steeds gestoorder wordende linkse ideeën, en dat zal helaas ook gebeuren. Tegen 2021 hebben 11 burgemeesters in het hele land – waaronder die in Los Angeles, Boston, Berkeley, Californië en St. Louis – toegezegd de reparaties voort te zetten. Elk van de gemeenten die dergelijke hulpmaatregelen nemen, zal uiteindelijk naar Washington komen voor hun eigen reddingsoperaties. En arbeiders in het hele land zullen de rekening betalen.

Moet een monteur in Oklahoma City of een leraar in Wisconsin reparatiebetalingen dekken waarvoor ze niet hebben gestemd?

Er zal veel retoriek zijn over hoe de rijken zouden betalen voor een dergelijke reddingsoperatie of hoe een verhoging van de vennootschapsbelasting deze “eigen vermogen”-kosten zal dekken. Echter, door een directe belastingaanslag, of inflatie als gevolg van enorme nieuwe tekorten, of economische instabiliteit, als steden als San Francisco slagen met economische hari-kari, zou je tab .

Om Margaret Thatcher te parafraseren: de Democraten zullen uiteindelijk zonder andermans geld komen te zitten.

Kristin Tate is een libertaire schrijver en analist voor Young Americans for Liberty. Ze is een auteur wiens nieuwste boek is “Hoe kan ik u belasten? Een veldgids voor de grote Amerikaanse zwendel.Volg haar op Twitter @KristinBTate.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.[ad_2]