[ad_1]

Een voormalige functionaris van de Obama-regering verscheurde donderdag een voorgestelde regel van de Biden-regering en zei dat het mensen aanmoedigde om “hun krediet te verslechteren”.

“Het bemoeilijkt echt de hele discipline en prijsstructuur voor kredietrisico’s die Fannie Mae en Freddie Mac sinds hun oprichting hebben gevolgd”, zegt David Stevens, die onder de regering diende als directeur van de Federal Housing Authority (FHA). Nieuws. Sandra Smit. (GERELATEERD: ‘Serious Danger’: Elon Musk voorspelt bankencrisis na vastgoedval ‘Anvil’)

Een regel van de Federal Housing Finance Agency (FHFA) die de vergoedingen voor leners met hoge kredietscores zou verhogen om degenen met lagere kredietscores te subsidiëren, wordt op 1 mei van kracht, Fox News gemeld. Een huizenkoper met een hypotheek van $ 400.000 en een kredietscore van 680 zou volgens de voorgestelde regel $ 40 meer per maand kunnen betalen.

SHOW:

“Je hebt altijd een stimulans gehad om beter krediet te hebben en je rekeningen op tijd te betalen, omdat je wordt beloond met lagere kosten en vergoedingen om in een huis te komen”, merkte Smith op. ‘David, het gevaar is natuurlijk dat je slecht krediet aanmoedigt om kosten te besparen. Het is maar zo lang geleden dat het kon doorgaan. Je zult niet in staat zijn om risicovolle huizenkopers te betalen als mensen worden aangemoedigd om een ​​inferieur krediet te hebben.

“Ja, ik kreeg letterlijk net een e-mail van een manager van een hypotheekbedrijf die zei: ‘Dus ik denk dat we leners moeten leren hoe ze hun krediet kunnen verslechteren voordat ze een hypotheek aanvragen om een ​​betere prijs te krijgen’, zei Stevens. in antwoord.

Stevens trok de wijsheid van de voorgestelde regel in twijfel.

“Het is misschien niet het beste om Fannie Mae en Freddie Mac voor deze politieke doeleinden te gebruiken, en eerlijk gezegd denk ik dat het in strijd is met de hele discipline waaronder beide bedrijven hebben geopereerd”, zei Stevens.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]