[ad_1]

Vrijdag weigerde het Witte Huis commentaar te geven op berichten dat president Biden volgende week zijn herverkiezingscampagne zal aankondigen.

“De federale wet verbiedt me om vanaf dit podium campagnegerelateerde zaken te bespreken, dus ik zal die wet volgen en niets bespreken dat betrekking heeft op de race van 2024”, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, tijdens de dagelijkse persbriefing.

De Washington Post meldde woensdag dat de heer Biden en zijn team plannen aan het afronden zijn om een ​​video uit te brengen die officieel zijn herverkiezingsplatform voor 2024 aankondigt.De video zou dinsdag al kunnen verschijnen, aldus de krant, daarbij verwijzend naar drie mensen die bekend zijn met zijn plannen.

SP. Jean-Pierre zei dat de Hatch Act, een federale wet die dateert uit 1939, hem verbiedt commentaar te geven op de herverkiezingsplannen van de heer Biden. De wet verbiedt werknemers van de uitvoerende macht om zich tijdens hun werk in te laten met politieke activiteiten.

Maandenlang heeft de heer Biden aangegeven dat hij van plan is een tweede termijn te zoeken, maar hij heeft een officiële aankondiging uitgesteld. Gevraagd naar zijn plannen voor 2024, zei Biden dat het zijn “intentie” was om zich kandidaat te stellen.

Samen met de aankondiging van een mogelijke herverkiezing zal Biden in Washington belangrijke democratische donoren ontmoeten. De bijeenkomst zou 50-100 van de beste fondsenwervers van de partij moeten omvatten met als doel donateurs te stimuleren en steun te mobiliseren.[ad_2]