[ad_1]

Een nieuw wetsvoorstel dat in behandeling is bij de wetgevende macht van de staat Washington, zou de vereisten voor ouderlijke kennisgeving voor weggelopen minderjarigen kunnen schrappen als ze geslachtsveranderende operaties zoeken.

Wetsvoorstel 5599 van de Senaat van Washington, verleden door de Senaat op woensdag, vereist dat jeugdopvangcentra de ouders binnen 72 uur op de hoogte moeten stellen van de locatie en de fysieke en emotionele band van het kind, tenzij er “dwingende redenen” zijn om dat niet te doen. Het wetsvoorstel omvat “beschermde gezondheidszorg”, zoals “genderbevestigende behandeling” en “reproductieve gezondheidszorg” als dwingende redenen.

“Jongeren die bepaalde medische diensten aanvragen, lopen een bijzonder risico en zijn kwetsbaar”, staat in het wetsvoorstel. “Daarom is de wetgevende macht van plan belemmeringen weg te nemen voor de toegang tot tijdelijke onderkomens met vergunning voor jongeren die op zoek zijn naar bepaalde beschermde gezondheidszorg.” (GERELATEERD: ‘I Am A Man Of God’: ‘Based Grandpa’ loopt het podium af wanneer hem wordt gevraagd om te dansen met Drag Queen in virale video)

Het wetsvoorstel is op weg naar de democratische gouverneur. Het kantoor van Jay Inslee. Invoegen een factuur getekend waardoor transgenders op 7 april records van hun naamsveranderingen kunnen verzegelen.

Het Washington Instituut voor Gezinsbeleid een verklaring vrijgegeven Dinsdag kritiek op het wetsvoorstel om kinderen in gevaar te brengen.

“De rekening specificeert geen moment waarop de gastheer contact moet opnemen met de ouders van het kind, dus het is mogelijk dat het kind voor onbepaalde tijd bij zijn of haar ouders wordt weggehaald, en de ouders zouden niet weten met wie ze waren, of ze waren veilig was, of dat de politie betrokken was bij de huisvesting van hun kind.”

“De sponsors en aanhangers van dit wetsvoorstel hebben de grondwet en jurisprudentie overschreden bij het promoten van dit beleid, dat staatsbureaucraten in staat zou stellen minderjarige kinderen te verbergen voor verzorgende ouders en wettelijke voogden”, aldus de republikeinse staat. Vertegenwoordiger Jim Walsh zei.

In het rapport van de Senaatswet, aanhangers van het wetsvoorstel gezegd dat de wetgeving jongeren die geïdentificeerd zijn als transgender zou helpen om toegang te krijgen tot “gezondheidszorg”.

“Toegang tot gezondheidszorg is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor transjongeren. Als je er geen toegang toe hebt, leidt dat tot levenslange uitdagingen, ook op het gebied van geestelijke gezondheid.[ad_2]