[ad_1]

Een machtige pro-life groep bestraft voormalig president Donald Trump omdat hij een grote krant heeft verteld dat toegang tot abortus een zaak is die op staatsniveau moet worden beslist.

Susan B. Anthony Pro-Life America bestrafte de heer Trump donderdag bij naam nadat het team van de ex-president was aangedrongen op het wetsvoorstel dat de gouverneur zou doen. Ron DeSantis heeft getekend voor een verbod op abortus in Florida na zes weken zwangerschap.

“President Donald J. Trump gelooft dat het Hooggerechtshof, geleid door de drie rechters die hij steunde, gelijk had toen het oordeelde dat dit een zaak is die op staatsniveau moet worden beslist”, zei campagnewoordvoerder Steven Cheung tegen de krant.

Het Trump-team verwees naar het “Dobbs”-besluit dat de abortusrechten van het land vernietigde in Roe v. Wade en luidde een reeks nieuwe beperkingen in rode staten in.

Marjorie Dannenfelser, president van SBA Pro-Life America, zei dat de abortuskwestie “een mensenrechtenkwestie is, geen kwestie van staten”.

“Zeggen dat de kwestie alleen in de Verenigde Staten moet worden beslist, is een goedkeuring van abortus tot aan het moment van de geboorte, zelfs brute late abortussen in staten als Californië, Illinois, New York en New Jersey,” zei ze.

SP. Dannenfelser waarschuwde 2.024 kandidaten en zei dat zijn groep zich zou verzetten tegen elke presidentskandidaat die weigert minimaal een nationale abortusnorm van 15 weken te steunen.

“Het Hooggerechtshof heeft in zijn uitspraak duidelijk gemaakt dat het de zaak terugverwijst naar de mensen om te beslissen via hun gekozen vertegenwoordigers in de staten en in het Congres”, zei ze. “Vasthouden aan het standpunt dat het exclusief aan de staten toebehoort, is afstand doen van verantwoordelijkheid door iedereen die in een federaal ambt is gekozen.”

Abortus zal centraal staan ​​in de campagne van 2024.

Democraten zijn woedend over abortusbeperkingen, maar zien de kwestie als een nuttige politieke knuppel tegen de GOP.

Democraten hebben de kwestie in 2022 effectief aangepakt en zeggen dat een sluimerend juridisch debat over de toegang tot abortuspillen kiezers, vooral jonge mensen en vrouwen, naar hun column zal lokken.

De heer Trump wordt aan beide kanten geslagen over de kwestie, waarbij het Democratische Nationale Comité hem te extreem vindt in de kwestie.

Vorige week benadrukte de DNC het besluit van de voormalige president om een ​​drietal conservatieve rechters te benoemen die een hardere houding ten aanzien van toegang tot abortus hebben gesteund, wat de doorslag gaf nadat het Roe-besluit bijna een halve eeuw duurde.[ad_2]