[ad_1]

Quentin Tarantino heeft misschien nog geen nieuwe film klaar (De Hollywood-reporter heeft onlangs aangekondigd dat hij werkt aan wat zijn nieuwste speelfilm belooft te worden), maar de legendarische regisseur zal dit jaar nog steeds tot de sterren behoren in Cannes.

De parallelle wedstrijd van de Directors’ Fortnight heeft onthuld dat Tarantino eregast zal zijn op de 2023-editie van het festival, die op 25 mei een ‘geheime sessie’ presenteert en zijn ‘tegengeschiedenis van de cinema’ bespreekt, theorieën over Hollywood van de jaren 70 onlangs gepubliceerd in het geheugengedeelte, filmtheoriegedeelte Bioscoop speculatie. De wedstrijd – die zichzelf omschreef als een “tegenprogrammering van vrijgevochten films van over de hele wereld” – merkte op dat ze in 1969 in Cannes van start ging, net als de periode in de filmgeschiedenis in Tarantino’s boek, toen een “nieuwe generatie van filmmakers kwamen in opstand tegen het oude Hollywood”.

Tarantino is geen onbekende in de Croisette en keert vier jaar na de wereldpremière terug naar Cannes Er was eens in Hollywood op het festival en 29 jaar later won hij de Palme d’Or voor Pulp Fiction.

Hoewel Directors’ Fortnight niet noemde in welke film Tarantino de hoofdrol zal spelen, gaf het wel een hint en zei dat er “een rockabilly-sfeer zou zijn op de slotdag”.[ad_2]