[ad_1]

De Republikeinse senator John Barrasso uit Wyoming bekritiseerde donderdag de regering-Biden omdat ze China toestaat “een grote speler” te zijn in de Amerikaanse energie.

“Als we de agenda van president Biden volgen, zullen Amerikanen nog afhankelijker worden van China en Rusland”, zei Barrasso tijdens een briefing. publiek over het begrotingsverzoek van president Joe Biden aan het ministerie van Energie in het fiscale jaar 2024. “Deze landen beheersen in veel opzichten de volledige levering van de mineralen die worden gebruikt in de hernieuwbare en batterijtechnologieën die president Biden heeft. We hebben veel van deze mineralen hier in de VS. Maar deze administratie heeft de toegang tot hen feitelijk geblokkeerd. (GERELATEERD: Fox News Host Spars met liberale activist over de nieuwe regels voor elektrische voertuigen van Biden)

SHOW:

Biden ondertekende in augustus de Cut Inflation Act, die een belastingvermindering voor de productie van elektrische batterijen en belastingverminderingen voor verschillende energiezuinige apparaten en elektrische auto’s omvatte.

Ondanks Biden’s drang naar elektrische voertuigen, nam de Environmental Protection Agency op 1 januari een besluit. 31 die de winning van 1,4 miljard ton koper, goud, molybdeen, zilver en renium in Alaska zou blokkeren om zalm te beschermen.

“President Biden haalt deze mineralen liever uit China dan uit de mijne en verwerkt ze hier thuis”, voegde Barrasso eraan toe.

Barrasso merkte ook op dat een Chinees bedrijf, Microvast, 200 miljoen dollar zou ontvangen van het ministerie van Energie ondanks zijn gemelde koppelingen aan de Chinese Communistische Partij, volgens de Washington Free Beacon.

“Ik denk dat veel Amerikanen de vraag stellen: waarom beloont Joe Biden een land dat heeft bijgedragen aan de dood van meer dan 1,1 miljoen Amerikanen en bijna zeven miljoen mensen over de hele wereld?”, En waarom zegt het Witte Huis dat China een grote speler in ons energiebeleid?, vroeg Barrasso aan minister van Energie Jennifer Granholm.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]