[ad_1]

Alumni van de Simon Fraser University-voetbal hadden gehoopt dat een ontmoeting op donderdagochtend met SFU-president Joy Johnson en andere schoolfunctionarissen een stap zou zijn in de richting van het herstel van de universiteit van het voetbalteam.

Maar in de middag SFU een verklaring vrijgegeven het herformuleren van het team zal het seizoen 2023 niet spelen.

“We spelen dit najaar geen universiteitsvoetbal”, zei hij.

In de verklaring staat verder dat er een ‘speciale adviseur’ zal worden aangesteld ‘om potentiële duurzame kansen voor voetbal te beoordelen en aanbevelingen te doen’.

“We zetten ons in voor een open en transparant proces. Een definitief besluit zal door de universiteit worden genomen. Dit proces zal tijd kosten voordat iedereen wordt gehoord en opties worden afgewogen.”

Johnson kondigde aan dat het team op 4 april werd beëindigd, daarbij verwijzend naar “aanhoudende onzekerheid” veroorzaakt door de NCAA Division II Lone Star-conferentie die SFU-voetbal vanaf 2024 stopzette.

Diezelfde dag vertelde Theresa Hanson, senior atletisch directeur van de SFU, de spelers dat de beslissing om het team te schrappen niet financieel gemotiveerd was en noemde het proces om deel te nemen aan een andere conferentie “zeer complex”.

Spelers en alumni zeiden dat ze verrast waren door de aankondiging en zich afvroegen waarom de school zich niet had aangemeld om deel te nemen aan andere conferenties zoals Canada West of de National Association of Intercollegiate Athletics.

Vorige week diende de SFU Football Alumni Society namens vijf ontvangers van een beurs een verzoekschrift in bij het Hooggerechtshof van British Columbia, waarin werd beweerd dat de school contractbreuk pleegde.

Als dit lukt, kunnen de rechtbanken SFU bevelen het programma voort te zetten. SFU heeft drie weken de tijd om te reageren. Op 3 mei vindt de hoorzitting plaats.

Het nieuws over de uitschakeling van de 57-jarige uit het college football-programma leidde tot een golf van steun van de Canadese voetbalgemeenschap en daarbuiten.

Op woensdag zei de eigenaar van BC Lions, Amar Doman, dat hij en zijn vrienden de komende vijf jaar SFU-voetbaldonaties van $ 500.000 per jaar zouden matchen.

“We doen er alles aan om SFU-voetbal te steunen, niet alleen voor het komende seizoen 2023, maar ook voor de toekomst en de komende decennia”, zei hij op sociale media. Doman roept op tot donaties op 25 april, die hij “Save SFU Football Day” heeft genoemd.

Advocaat en voormalig speler Glen Orris vertelde donderdagochtend aan CBC dat de omvang van de steun een goed voorteken zou zijn voor het programma.

“Ik geloof dat als we het programma weer op de rails kunnen krijgen, het beter en sterker terug zal komen dan ooit tevoren”, zei Orris.

[ad_2]