[ad_1]

Het waarnemend hoofd van de Federal Aviation Administration zal het bureau deze zomer verlaten, waardoor het Witte Huis onder druk wordt gezet om snel een vervanger te vinden nadat de eerste keus van president Joe Biden vorige maand werd afgezet.

Billy Nolen, die het afgelopen jaar interim-administrateur was, zei in een memo aan het personeel dat het een droombaan was.

“Maar nu is het tijd voor een nieuwe kapitein om de FAA te leiden”, zei Nolen in de memo. “Ik heb (minister van Transport Pete) Buttigieg verteld en het Witte Huis geïnformeerd dat ik zou vertrekken omdat er deze zomer een nieuwe kandidaat wordt genomineerd.”

Biden’s beste keuze, Phillip Washington, CEO van Denver International Airport, trok zich in maart terug nadat duidelijk werd dat zijn nominatie dood was in de Senaatscommissie voor Handel, waar de Democraten slechts een meerderheid van één stem hebben. Washington stuitte op felle tegenstand van Republikeinen, die zeiden dat hij geen luchtvaartervaring had en er niet in slaagde de publieke steun van een onafhankelijke, gematigde democraat binnen de commissie te winnen.

Sommige Republikeinse senatoren hebben gezegd dat Nolen – een voormalig piloot van een luchtvaartmaatschappij die korte tijd aan het hoofd stond van het FAA Office of Security – een betere keuze zou zijn geweest, maar er waren geen aanwijzingen dat hij in overweging werd genomen.

De FAA zit zonder een door de Senaat bevestigde leider sinds Stephen Dickson aftrad in maart 2022, halverwege zijn termijn van vijf jaar. Het bureau staat onder openbaar toezicht na verschillende close calls tussen vliegtuigen van luchtvaartmaatschappijen, waarvan sommige leken te zijn veroorzaakt door luchtverkeersleiders van de FAA die vliegtuigen rond dezelfde tijd toestemming gaven om dezelfde landingsbaan te gebruiken.

Nolen beantwoordde de close calls door in maart een “veiligheidstop” bijeen te roepen, die werd bijgewoond door tientallen vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen, pilotenvakbonden en andere groepen.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]