[ad_1]

Deze week voegde Iowa aan zijn uitgebreide staat van dienst van wetgevende schande een nieuw wetsvoorstel toe dat gericht is op het versoepelen van de beperkingen op kinderarbeid in de staat. De senaat van de staat Iowa heeft SB 542 geratificeerd, een verregaande maatregel die de minimumleeftijd verlaagde en de toegestane uren verhoogde voor tienerwerknemers in de meeste arbeidsintensieve bedrijven in de staat, van verpakkings- en vleesfabrieken tot restaurants en hotels in het hele land. Het Huis zal naar verwachting binnenkort een gewijzigde versie van de wetgeving goedkeuren, en de Republikeinse regering Kim Reynolds zal deze naar verwachting ondertekenen.

Het wetsvoorstel is de meest extreme inzending in een reeks recente wetsvoorstellen die erop gericht zijn om kinderarbeid – ooit beschouwd als een overblijfsel van de ergste excessen van het kapitalisme in het industriële tijdperk – de nieuwe Amerikaanse norm te maken. Na een aanvankelijke verontwaardiging over het terugdraaien van de wet op kinderarbeid door de Senaat, zijn enkele van de meer bizarre bepalingen, zoals het verlagen van de leeftijd van werknemers in vleesverpakkingsbedrijven die notoir gevaarlijk zijn om 14 uur– zijn besneden. Maar de onderliggende logica van het wetsvoorstel – werkgevers carte blanche geven om een ​​onderbetaalde, onbetaalde en onzekere beroepsbevolking te creëren waarin veel werknemers niet oud genoeg zijn om te stemmen, en toch minder om lid te worden van een vakbond – is vrij intact.

“Toen ik een uitgelekt wetsvoorstel zag voordat het eindelijk een sponsor kreeg, was ik nogal geschokt”, zegt Charlie Wishman, voorzitter van de Iowa Federation of Labor, AFL-CIO. . “Ik had geen kinderarbeid op mijn bingokaart voor de rare dingen die ze verzonnen hadden.”

Maar de zoektocht naar een industrieel reserveleger voor tieners staat al lang op het verlanglijstje van werkgevers en lobbyisten in de industrie – en Iowa, dat nu in een race naar de bodem is met Florida om als showcase te dienen bij de de meest reactionaire wetgeving op het platteland, nam op briljante wijze de leiding over de bazen over. Net als andere recente uitvluchten naar bedrijfsuitbuiting en straffeloosheid, is de wet op kinderarbeid op de markt gebracht als blijk van zorg voor het welzijn van jonge mensen: een gezonde en educatieve inval in het wereldwerk voor kinderen die willen leren hoe ze vee in stukken moeten hakken of een bedrijf moeten bedienen. mechanische draaibank tijdens nachtdiensten van zes uur.

Voorstanders van het wetsvoorstel beweerden aanvankelijk dat “het kinderen kansen op werk zal geven en hun ogen zal openen voor industrieën waarvan ze niet wisten dat ze bestonden”, zei Wishman. “Maar als je naar de wetgeving kijkt, is er geen aansprakelijkheid voor wie dan ook als iemand gewond raakt. Het gaat erom kinderen op echt gevaarlijke plaatsen aan het werk te zetten. Ze kunnen in fabrieken werken waar ze explosieven maken, zolang ze maar niet in het gebouw zijn waar de explosieven worden vervaardigd. Het is een koude, of beter gezegd hete troost, in het geval van een explosie zoals die van afgelopen december in een fabriek voor alternatieve brandstoffen in Marengoen moet nog een formele oorzaak toegewezen krijgen.[ad_2]