[ad_1]

Tobias Harris had 25 punten en 12 rebounds, en de bezoekende Philadelphia 76ers overwonnen de afwezigheid van Joel Embiid om de Brooklyn Nets 96-88 op zaterdag te verslaan, waarmee ze een sweep voltooiden waarmee ze het eerste team waren dat de play-offs van de tweede ronde bereikte.

Het is de eerste serie sweep van de 76ers sinds 1991.

James Harden voegde 17 punten toe, 11 assists en acht rebounds voor de als derde geplaatste 76ers, die zullen wachten op de winnaar van de reeks tussen de Boston Celtics en Atlanta Hawks. De Celtics, de titelverdediger van de Eastern Conference, staan ​​met 2-1 voor.

76ers hopen dat Embiid op tijd herstelt van verstuikte rechterknie voor de start van de volgende serie; de nummer twee van de MVP en tweevoudig NBA-kampioen werd vrijdagavond uitgesloten en de 76ers hadden moeite om te scoren zonder hem.

Dus wendden ze zich tot hun verdediging en versloegen uiteindelijk de Nets met 21-4 voor een streak van meer dan acht minuten in het derde kwartaal.

Tyrese Maxey maakte een sterke streak af met 16 punten en Paul Reed voegde 10 punten en 15 rebounds toe nadat hij Embiid in de basisopstelling had vervangen.

Spencer Dinwiddie scoorde 20 punten en Nic Claxton had 19 punten en 12 rebounds voor de Nets, die voor het tweede jaar op rij werden geveegd en 10 opeenvolgende ‘postseason’-wedstrijden verloren. Ze gingen dit seizoen met 0-8 tegen de 76ers.

Embiid ging vroeg in Game 3 naar de kleedkamer en hinkte een paar keer later in de wedstrijd, maar blokkeerde een schot om een ​​voorsprong van twee punten vast te houden met nog 8,8 seconden te gaan en zei achteraf dat hij in orde was. Maar coach Doc Rivers zei dat Embiid klaagde over pijn achter zijn knie en kort na de wedstrijd al opgezwollen was. Een MRI-scan bracht de verstuiking aan het licht.

De driepunter van Dorian Finney-Smith na twee minuten in het derde kwart bracht de stand op 53-42, waarmee de grootste voorsprong van de Nets in de wedstrijd gelijk werd gemaakt. Maar Harden en PJ Tucker sloegen drie opeenvolgende games om de Sixers te starten met wat een 14-0 run werd die Reed 56-53 op de basket bracht.

Maxey’s driepunter verlengde het naar 63-57 met 1:49 te gaan in de periode, waarmee de lange droogte van de Nets werd overtroffen die ondenkbaar zou zijn geweest toen Kevin Durant en Kyrie Irving in Brooklyn waren.

Ze kregen beiden halverwege het seizoen gedeelde kaarten en dit team is net zo snel gevallen als het team dat ze vorig seizoen leidden, toen Brooklyn ook het eerste team was dat werd uitgeschakeld na een ‘sweep’ door Boston.

Embiid behaalde gemiddeld slechts 20 punten in de serie, 13 minder dan zijn NBA-leidende gemiddelde van 33,1, terwijl de Nets het zwaar verdubbelden.

Maar die dubbele teams lieten de ogen open voor hun bewakers die zaterdag niet beschikbaar waren, en de Sixers waren slechts 2 voor 11 vanuit driepuntsbereik in de eerste helft toen de Nets met 48-40 voor stonden.

Maar de 76ers hielden ze in de tweede helft op 40 punten en namen uiteindelijk een voorsprong van 14 punten toen het gejuich van Sixers-fans in het gebouw luider werd.

Suns nemen de leiding in de reeks met Clippers

Kevin Durant scoorde 31 punten, Devin Booker voegde er 30 toe en de Phoenix Suns versloegen zaterdag de Kawhi Leonard-loze Los Angeles Clippers met 112-100 om een ​​3-1 voorsprong in de eerste ronde van de play-offs te nemen.

De Clippers, die Game 3 met vijf punten verloren, hadden opnieuw een solide run terwijl Leonard vanaf de bank toekeek. Hij miste twee opeenvolgende wedstrijden met een verstuikte rechterknie. Ze zitten ook zonder Paul George, die sinds 21 maart niet meer heeft gespeeld vanwege dezelfde blessure als Leonard.

Russell Westbrook droeg de Clippers in het vierde kwartaal. Hij had 14 punten, waaronder negen op rij toen ze tweemaal binnen twee schoten.

Westbrook eindigde met een game-high 37 punten. Norman Powell voegde 14 punten toe en Terance Mann had er 13 van de bank.

Game 5 is dinsdag in Phoenix.

Aan het einde van de vierde hadden de Clippers geen benzine meer.

Chris Paul, de 37-jarige voormalige Clipper, had 12 punten in de vierde inning en sloeg elke keer als Los Angeles dreigde grote springers uit het hele veld.

Paul eindigde met 19 punten en negen assists. Booker had negen rebounds en zeven assists. Deandre Ayton had 15 punten en 13 rebounds.

Durant zag er op zijn 34e tijdloos uit en scoorde 11 punten in de derde, toen de Suns een vroege achterstand van acht punten goedmaakten.

De Clippers hebben negen opeenvolgende punten gescoord om de derde te openen en een voorsprong van acht punten te nemen. Maar Durant scoorde 11 punten in de periode, afgesloten met een 3-pointer die de Suns naar de vierde plaats stuurde met 83-78.

De Suns stonden aan het begin van de tweede wedstrijd met 11 punten achter, toen ze de Clippers met 25-17 versloegen en bij de rust met 48-47 voorstonden.

Durant beging zijn derde overtreding in de periode, terwijl Westbrook, Powell en Marcus Morris elk al twee overtredingen hadden begaan voor de Clippers.



[ad_2]