[ad_1]

Après l’Italie, c’est au tour de la France d’être secouée par un histoire de racisme. L’affaire Galtier ébranle le world du foot français depuis un peu plus d’une semaine et tout le monde s’en mêle.

• Ofwel: Voyez à quoi lijkt op de nouveau maillot du CF Montréal

• Ofwel: Voetbal: Canada kent zijn tegenstanders à la Gold Cup

• Ofwel: De l’Impact au CF Montréal: 30 markante momenten in de geschiedenis van de club

Il faut d’abord explicer les faits. Christophe Galtier is de huidige coach van Paris Saint-Germain. Of, op de beschuldiging van racistische voorstellen die de wet van de OGC goedkeuren. Mooie hanger la seizoen 2021-2022.

Allemaal onderdeel van een e-mail die naar Ineos, de bedrijfseigenaar van het team, is gestuurd door een ex-directeur van de club, Julien Fournier.

In de koeriersdienst van Romain Molina en RMC Sports, bevestigde Fournier, met name een geleerde van Galtier, dat l’OGC Nice “geen pouvat pas avoir autant de Noirs et de musulmans dans l’équipe”. Des propos brandbommen, il faut l’avouer.

Dans le koerier, Fournier vermeldde dat Galtier lui een dit que l’équipe, en raison de sa compositie culturelle, geen cadrait pas avec ce que la ville et les partizanen voulaient et ne lui correspondait pas.

Een enquête overtreft

Il n’en fallait pas plus pour que le parket niçois ouvre une survey et que la tempête se soulève et déferle sur la France du North au Sud et de l’est à l’ouest.

Les partizanen du Paris Saint-Germain komen in een stroomversnelling. Le Collectif Ultras Paris heeft een aanvraag ingediend om niet meer te betalen en om deel uit te maken van de eisen die worden gesteld.

Zijn telefoonnummer circuleerde op sociale netwerken en hij werd overspoeld met beledigende telefoontjes.

Galtier a de plus indicé qu’il entedait porter klacht à trois reprises pour laster, visant Julien Fournier, de même que les journalisten Romain Molina en Daniel Riolo.

De joueurs die zijn geëvolueerd in de volgorde van Christophe Galtier, hebben een nombreux gekregen van de supporters van de andere jours.

Des appuis

Ismaël Diomandé werd tussen 2011 en 2016 geregisseerd door Galtier bij AS Saint-Étienne en hij was verrast door de onthullingen.

“Ik ben moslim en heb nooit een probleem met hem gehad”, vertrouwde hij de tv-show toe L’Équipe du soir. […] Als je bang bent voor racisme, heb je een verrassing of een probleem met een goed plan. Menselijkheid, het is de vraag of je een positief imago van de man hebt. »

PSG bood zijn steun aan zijn coach, die gesprekken voerde met enkele van zijn huidige spelers, waaronder Kylian Mbappé.

Galtier, wat hem betreft, herinnerde zich dat hij opgroeide in een bescheiden milieu in Marseille en pleine mixité et que ça n’avait pas de sens qu’on l’accuse de racisme.

In het kamp van Niçois, op het moment dat de voorbijganger naar eigen keuze gaat, wordt de geschiedenis van de geschiedenis implétes deux personnes qui ne sont plus dans le club. L’entraîneur Didier Digard a d’ailleurs deze semaine que l’affaire Galtier “n’était plus un sujet” dans l’entourage de l’équipe.

Ondervragen

De oude trainer-chef van CF Montréal Thierry Henry schatte echter dat het niet genoeg was. Désormais commentator pour Prime Video, het is een vereiste, je bent een week, de reactie van het deel van l’OGC Nice dans deze geschiedenis.

« Il faut que j’entende ce qui s’est passé de l’autre côte. Alors j’ai vu des gens verdediging van een côté; de l’autre côté, pourquoi ça ne défend pas? Je me pose pas mal de questions”, hield Henry Dimanche dernier vol.

« Les joueurs, à mon avis, voulaient parler. U kunt een indruk krijgen van wat u wilt, de coach aussi. Il faut qu’il y ait quelqu’un à Nice qui parle. Et pourquoi les Niçois ne parlent pas? C’est un sujet important, je pense. »

Depuis, c’est plutôt silence radio du côté de Nice.

LE PSG RÊVE DE HARRY KANE


Harry Kane, op 8 april, en actie in een wedstrijd tussen Tottenham en Brighton, in Londen.

Archieffoto, AFP

Harry Kane, op 8 april, en actie in een wedstrijd tussen Tottenham en Brighton, in Londen.

Le Paris Saint-Germain, dat zo’n grote kanshebber is, zou deze zomer een grote coup willen plegen door Harry Kane aan te trekken, wiens contract bij Tottenham Hotspur aan het einde van het seizoen afloopt. Selon Le Parijse, de Frans-Qataarse club wil zijn entourer Kylian Mbappé als laatste verslaggever van de Ligue des Champions en gaat door met de lui échapar. De kans dat PSG n’avait rien fracassé lors du Mercato de l’été 2022 et souhaite ainsi se reprendre.

MANÉ EN GNABRY SUR LA CORDE RAIDE

Het lijkt erop dat de haven van Bayern München uitschenkt Sadio Manen en Serge Gnabry. Volgens de journalisten Christian Falk en Tobi Altschäffl van Sport Bild zouden de twee spelers in de zomer verkocht kunnen worden door de Beierse club. De twee hebben consistentieproblemen ondervonden en Gnabry is in de gelederen gebleven, terwijl Mané disciplinaire problemen heeft ondervonden in zijn conflict met zijn voormalige coach Julian Nagelsmann, en daarnaast betrokken was bij een zeer bemiddelde woordenwisseling met zijn teamgenoot Leroy Sané .

DAVID EN MBAPPÉ NEZ À NEZ

Over de overwinning van Kylian Mbappé en met veel redenen, meer dan wat betreft de statistieken van de Ligue 1, op constate qu’il n’est pass sole en tete des marqueurs met 20 doelpunten. Jonathan David het is een hulp in de strijd met een totaal identieke wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Angers, hier. Mbappé heeft cinc beslissende beslissingen genomen over zijn actie, een van de plussen die de originele speler van Ottawa is.

DUELS ALLÉCHANTS EN LIGUE DES CHAMPIONS

Op een connu cette semaine l’identité des équipes qui s’affronteront en demi-finale van la Ligue des champions et on aura droit à deux duels très alléchants. In een premier temps, le Real Madrid tegenover Manchester City en zoon productieve markeur Erling Haaland. Et dans un second temps, aura droit à under derby Milanais between l’AC et l’Inter, une semi-finale qui risque de déchirer le financial centre

Wedstrijden om te monitoren

LIGUE 1

Rijsel C. Auxerre

Jonathan David vervolgt zijn weg naar de titel van kampioenscorer van de Ligue 1. Il livre tout un duel à Kylian Mbappé.

EREDIVISIE

Wolverhampton C. Leicester

Het is bijna ondenkbaar, Leicester bevindt zich in de degradatiezone en is een van de meest populaire plaatsen om te sorteren.

MLS

rode stieren C. CF Montreal

Le Bleu-Blanc-Noir heeft geen overwinning van dit seizoen en ontvangt een autre équipe die geen actie wint. L’occasion is belle de marcer des buts.

SERIE A

Napels C. Juventus

Premier van de Série A, Napels speelde midden in de week in de Champions League en trok naar het noorden van Italië voor dit grote duel op de top.[ad_2]