[ad_1]

Artikel inhoud

Er is niets gelukkig geweest met de 13 overwinningen van de Calgary Roughnecks in dit seizoen van de National Lacrosse League.

Reclame 2

Artikel inhoud

Ze hebben ze allemaal verdiend.

Artikel inhoud

En die in de laatste wedstrijd van vrijdagavond van het reguliere NLL-seizoen 2022-23 – om ze een franchise-high te geven – was geen uitzondering.

De Roughnecks kwamen terug van een achterstand van drie doelpunten tijdens de rust en scoorden een 13-12 overwinning op de Panther City Lacrosse Club in de Dickies Arena in Fort Worth, Texas.

Artikel inhoud

“Dat was een perfecte samenvatting van ons team”, zei Roughnecks-veteraan Dan Taylor, een man met twee doelpunten op de avond. “We gaan naar beneden en we hebben niet onze geweldige dingen in de eerste helft, maar iedereen in het team kijkt elkaar min of meer in het gezicht aan en zegt: ‘We kunnen beter.’

“Het is enorm, en dus dit wordt groot in de play-offs.”

Inderdaad, de Roughnecks hebben het voor elkaar gekregen om het reguliere seizoen af ​​te sluiten na de mijlpaalavond van Jesse King en de 36 reddingen van Christian Del Bianco, waaronder een belangrijke one off Callum Crawford op een strafschop in de afnemende seconden.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

Captain King had drie doelpunten voor een carrière-beste 42 van het seizoen en voegde drie assists toe voor het eerste jaar van 100 punten van zijn carrière.

“Ik weet dat het niet iets is waar hij nu enthousiast over zal zijn, maar hij zal erop terugkijken”, zei Roughnecks-hoofdcoach Curt Malawsky. “Maar zijn leiderschap is geweldig – hij stapte op in de tweede helft. Hij legde de aanval op deze schouders en scoorde drie grote goals voor ons.”

De aanval klikte recht uit de poort, opende de wedstrijd met een vroeg doelpunt van Tanner Cook – terwijl hij over de plooi sprong – en sloot het eerste kwart af met een late telling door Taylor – op een mooie en tijdige dunk van achter het net.

Maar tussendoor was het de thuisploeg met de meerderheid van de doelpunten – vier tegen die van de Riggers door Zach Herreweyers, die vanaf de scratch-lijst scoorde voor de afwezige ster Tyler Pace en scoorde in de overgang van zijn eigen rebound.

Reclame 4

Artikel inhoud

Panther City breidde vervolgens zijn voorsprong uit tot 5-3 vroeg in de tweede strofe op een doelpunt van Will Malcom als onderdeel van een ander frame dat de bezoekers overtrof. Voor de Roughnecks waren het voor rust Zach Currier – met een doelpunt in de overgang – en Taylor – met zijn tweede van de avond – die de vier doelpunten van PCLC tegenwerkten voor een 8-5 voorsprong in de pauze.

In de tweede helft veranderde het momentum van een Cook-gevecht met PCLC-big-guy Ryan McLean in een comeback-bod op de Riggers.

Eerst scoorde Haiden Dickson strak binnen. Als reactie op het doelpunt van Jonathan Donville voor de gastheren, ging King los en scoorde zijn eerste van drie. Jeff Cornwall volgde daarna met een doelpunt in de overgang, waarmee hij een actie van Del Bianco via de vloer naar Shane Simpson en vervolgens in het slot naar de NLL-veteraanverdediger deed eindigen. En King rondde het derde kwart af met een doelpunt om Crawford’s powerplay-markering voor de thuisploeg te beantwoorden.

Advertentie 5

Artikel inhoud

De Roughnecks maakten vervolgens de comeback in het laatste kwart af, te beginnen met King’s hattrickgoal vanaf de perimeter, voordat ervaren verdediger Curtis Manning de bezoekers hun eerste voorsprong sinds het begin van de wedstrijd bezorgde met een doelpunt in de overgang.

PCLC reageerde met een doelpunt van Phil Caputo, maar Cook profiteerde van de keuze van Herreweyers om de Riggers voorgoed weer op de been te brengen. Dickson scoorde vervolgens zijn tweede van de wedstrijd toen hij de ruimte in rende en een bal naar huis schoot voor verzekering.

En ze hadden het nodig nadat het doelpunt van Nate Grenon de gastheren terug binnen een doel bracht.

Maar Del Bianco deed de rest van de weg de deur dicht, inclusief een strafschopstop door Crawford nadat Manning werd afgevlagd omdat hij zijn hand op de bal in de plooi legde met nog maar 23 seconden te gaan om die eerste keer 13 overwinningen te redden seizoen..

Advertentie 6

Artikel inhoud

“Voor mij is het niet zo van: ‘Hoera, we hebben 12 overwinningen – ik kan niet wachten op 13’,” zei Malawsky. “Geen kans. Dat is niet mijn werkwijze

“Voor ons willen we gewoon beter worden. We leren het hele seizoen lessen. Natuurlijk, als je niet wint, kom je niet in de play-offs. Maar we zijn in (play-offs) geweest. met een record van 10-8, en we hebben jaren geleden een record van 8-10 gehad.

Over play-offs gesproken, de beslissing houdt de Roughnecks — nu 13-5 — in de strijd om als eerste te eindigen in de NLL’s West Conference. Maar om dat te doen en zichzelf thuisvoordeel te garanderen tijdens de eerste twee ronden van de play-offs, hebben ze de San Diego Seals nodig om hun laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen te verliezen.

Daarna is het tijd voor een verdienstelijk optreden na het seizoen, waarschijnlijk beginnend tegen PCLC – nu 10-8 – in de NLL-kwartfinale gepland voor zaterdag 6 mei op WestJet Field in Scotiabank Saddledome (19:30 uur).

Advertentie 7

Artikel inhoud

“Het is geweldig”, voegde Roughnecks-veteraan Dan Taylor eraan toe. “Ik denk niet dat veel mensen ons veel krediet gaven aan het begin van het jaar en of dat nu een kleine chip op je schouder legt of niet, ik weet dat de jongens echt reageerden en we deden gewoon ons werk. Iedereen kocht in, en we hadden een van de beste jaren in de geschiedenis van Calgary Roughnecks, dus dat is best bijzonder.

SNELLE STOKKEN

Nog een week, nog een line-up van Roughnecks zonder D Mitch Wilde (onderlichaam) en T Ethan Ticehurst (onderlichaam), omdat ze beiden door een blessure aan de kant bleven voor de wedstrijd van vrijdag … Krassen voor de wedstrijd waren D Kieran McKay en F Dylan McIntosh … De NLL-leisteenputten op zaterdagavond: de New York Riptide (8-12) bij de Halifax Thunderbirds (8-8), de Georgia Swarm (8-8) bij de Rochester Knighthawks (9-7); de Toronto Rock (13-4) tegen de Buffalo Bandits (12-4) in een strijd om de eerste plaats in de East Conference; de mammoet bij de Saskatchewan Rush (6-10); en de Desert Dogs (5-11) bij de Seals … In de enige wedstrijd van zondag bezoeken de Philadelphia Wings (7-9) de Albany FireWolves (3-13).

tsaelhof@postmedia.com

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]