[ad_1]

Opmerking van de uitgever: Meld je aan voor Ontgrendel de wereld, de wekelijkse nieuwsbrief van CNN Travel. Ontvang het laatste nieuws over luchtvaart, eten en drinken, waar te verblijven en andere reisontwikkelingen.CNN

Een metrotrein is voor het eerst onder de haven van Sydney gereden in wat wordt beschreven als “een historische eerste stap” voor de Australische stad.

De succesvolle oversteek, die plaatsvond in de vroege uren van vrijdagochtend, was onderdeel van een lopend proefprogramma op de dubbele 15,5 kilometer lange metrospoortunnels die zich uitstrekken van het noordwestelijke deel van Sydney, langs onder de beroemde haven.

Het gebeurde meer dan 91 jaar nadat de eerste stoomtrein in januari 1932 de Sydney Harbour Bridge overstak.

“Dit is een belangrijke stap. We hebben altijd gezegd dat we goede projecten zullen steunen, wat hun idee ook is – dit is er een van en zo ziet het Sydney Metro-project er het beste uit. “, Jo Haylen, minister van Transport voor Nieuw-Zuid Wales, zei in een verklaring. .

“Het is een spannende en historische eerste stap om een ​​trein onder onze haven te laten rijden, maar wat nog belangrijker is, het betekent dat meer mensen een trein door de stad kunnen nemen en het zal het bredere spoorwegnet verbeteren zodra de metro vanuit de stad klaar is. om volgend jaar passagiers te nemen. .”

De treinen rijden uiteindelijk met 110 km/u onder de haven door.

De A $ 20,5 miljard (ongeveer $ 13,7 miljard) Metro City en Southwest Line, een uitbreiding van Sydney’s Metro Northwest-lijn, zal zich uiteindelijk uitstrekken tot de centrale buitenwijk Sydenham – ten westen van de stad.

Hoewel de treinen momenteel handmatig worden bestuurd tijdens een “lage snelheid” proefperiode, met een maximale snelheid van 25 kilometer (ongeveer 15 mijl) per uur, zullen ze geleidelijk overgaan naar “hoge snelheidsproeven”, waarbij de maximale snelheid toeneemt tot 110 kilometer (ongeveer 68 mijl) per uur, volgens Peter Regan, CEO van Sydney Metro.

De treinen zullen machinistloos zijn zodra ze in dienst komen.

“Elke trein zal ook acceleratie- en remtests ondergaan op het nieuw aangelegde spoor en een reeks systeemcontroles uitvoeren om er zeker van te zijn dat hij betrouwbaar kan presteren onder de bedrijfsomstandigheden”, voegt Regan toe.

Het testen en in bedrijf stellen zal het hele jaar doorgaan, voordat de passagiersdiensten op de eerste helft van de lijn beginnen, gepland voor 2024.

De treinen worden tijdens de huidige testperiode handmatig bediend, maar zullen op termijn zelfrijdend zijn.

Het tweede deel van de lijn, dat van Sydenham naar Bankstown in het zuidwesten van Sydney zal lopen, gaat naar verwachting pas in 2025 open.

Ondertussen zijn er ook plannen voor een Metro West-lijn van 27 miljard Australische dollar (ongeveer $ 18 miljard) onder Hunter Street in het centrale zakendistrict van Sydney.

De stad krijgt een netwerk van vier lijnen, 46 stations en 113 kilometer nieuwe metro in 2030.

Beschreven als een van de grootste forenzenspoorprojecten ter wereld, wordt het ambitieuze plan van Sydney vergeleken met de Grand Paris Express, de geschatte uitbreiding van het openbaarvervoernetwerk van de Franse hoofdstad ter waarde van $ 31,6 miljard, die naar verwachting ook in 2030 voltooid zal zijn.

[ad_2]