[ad_1]

Democraten in de House Judiciary Committee beschuldigen Republikeinen ervan getuigenissen te kiezen van voormalig CIA-adjunct-directeur Michael Morell om te suggereren dat de Biden-campagne achter de brief zat die was ondertekend door 51 voormalige inlichtingenfunctionarissen om het verhaal over de Hunter Biden-laptop af te doen als Russische desinformatie.

Wetgevers zeggen “op geen enkel moment” terwijl het getranscribeerde interview van de heer Morell getuigde dat staatssecretaris Antony Blinken, die destijds een senior adviseur van de Biden-campagne was, “hem de opdracht gaf of hem vroeg brieven te schrijven”.

“De heer Morell getuigde dat de heer Blinken om zijn mening vroeg, zoals vele anderen hebben gedaan”, zei een woordvoerder van de Comité Democraten. “Voor alle duidelijkheid, geen enkel deel van dit interview toont aan dat Tony Blinken of een andere Biden-campagnefunctionaris vroeg Mike Morell om een ​​brief te schrijven op de laptop van Hunter Biden.”

De Republikeinse voorzitters van de House Judiciary and Intelligence commissies hebben delen van de getuigenis van de heer Morell vrijgegeven waarin hij de wetgevers vertelde dat de heer Blinken contact met hem opnam dagen nadat de New York Post e-mails van de afgedankte laptop had gerapporteerd.

De voormalige CIA-functionaris vertelde wetgevers dat hij niet van plan was het Post-verhaal publiekelijk te weerleggen, maar dat zijn gesprek met de heer Blinken de nu beruchte brief “triggerde”.

The Post-rapport, gepubliceerd in oktober Op 14 december 2020, weken voor de presidentsverkiezingen, werd een lawine van gênante e-mails, foto’s en sms-berichten ontdekt over Hunter Biden’s drugsverslaving, seksueel gedrag en enorm lucratieve zakelijke transacties.

De laptop weerlegde ook de beweringen van Joe Biden dat hij nooit met zijn zoon had gesproken over buitenlandse zakelijke deals.

Het krantenbericht bevatte ook beschamende foto’s van Hunter Biden, van wie er één flauwviel met een crackpijp in zijn mond.

De campagne van Biden noemde de nu geverifieerde laptop Russische desinformatie, daarbij verwijzend naar de open brief van meer dan 50 voormalige hoge Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen.

De heer Morell vertelde de wetgevers dat de heer Blinken “op of rond” oktober contact met hem opnam. 17, zogenaamd om zijn reactie op het Post-verhaal te krijgen, maar dat gesprek leidde tot de brief die op 17 oktober aan Politico werd gepubliceerd. 19.

Die delen van de getuigenis van de heer Morell werden donderdag onthuld in een brief aan de heer Blinken van Republikeinse vertegenwoordigers. Jim Jordan en Michael Turner, beiden uit Ohio en respectieve voorzitters van de House Judiciary and Intelligence Committees.

De heer Morell zei dat hij twee doelen had met het organiseren van de brief, een daarvan was om de kansen van de heer Biden om de verkiezingen te winnen te vergroten.

“Een van de intenties was om onze bezorgdheid met het Amerikaanse volk te delen dat de Russen in deze kwestie een spelletje speelden; en, twee, dat was het [to] help vice-president Biden”, getuigde dhr. Morell, volgens wetgevers.

Hij zei ook dat Biden-campagnevoorzitter Steve Ricchetti hem na 11 oktober belde om hem persoonlijk te bedanken voor de brief. 22 presidentiële debatten. In dat debat haalde de heer Biden beweringen van inlichtingenfunctionarissen aan die de kritiek van president Trump op de zakelijke transacties van de familie Biden weerlegden.

De heer Jordan en de heer Turner zeiden dat de getuigenis van de heer Morell aantoont “dat de Biden-campagne een actieve rol speelde bij de totstandkoming van de publieke verklaring, die tot gevolg had dat het Hunter Biden-verhaal werd onderdrukt”. een weloverwogen beslissing bij de presidentsverkiezingen van 2020.”

Democraten namen vrijdag wraak door hun collega’s te beschuldigen van het publiceren van “uitgekozen fragmenten” uit de getuigenis van de heer Morell.

“In antwoord op vragen van de eigen advocaten van president Jordan, [Mr. Morell] getuigde dat dhr. Blinken ‘directe, suggereerde of insinueerde op geen enkele manier’ dat hij een brief moest schrijven over de laptop van Hunter Biden, zei de Democratische woordvoerder in een verklaring bij de vrijgave van aanvullende delen van de getuigenis van de heer Morell.

“Noch meneer Blinken – toen particulier – probeert de brief indirect in handen te krijgen”, aldus de woordvoerder.

De wijdverbreide plannen om geld te verdienen van Hunter Biden hebben jarenlang de wenkbrauwen doen fronsen over mogelijke beïnvloeding en mogelijke misdaden.

Hij was lid van de raad van bestuur van een Oekraïens aardgasbedrijf, sloot deals met energiemagnaten die banden hadden met de Chinese Communistische Partij en zou naar verluidt meer dan $ 3 miljoen in zijn zak hebben gestoken van een Russische zakenvrouw die de weduwe is van een voormalige burgemeester van Moskou.

Republikeinen, nu een meerderheid in het Huis, hebben beloofd te onderzoeken of de oudste heer Biden betrokken was bij de internationale zakelijke deals van zijn zoon en mogelijke beïnvloeding.

Op basis van de getuigenis van dhr. Morell zeggen dhr. Jordan en dhr. Turner dat ze geloven dat dhr. Blinken “materiaal heeft dat ons toezicht zou bevorderen en mogelijke wetshervormingen zou kunnen onderbouwen”.

Ze eisen dat de heer Blinken documenten overhandigt die verband houden met de verklaring van inlichtingenfunctionarissen die het Post-verhaal afwijzen.

“Omdat deze gebeurtenissen plaatsvonden voorafgaand aan uw benoeming en bevestiging als staatssecretaris, vragen wij uw medewerking aan onze verzoeken in een persoonlijke en niet-officiële hoedanigheid”, schreven de wetgevers.

Zij vragen het materiaal uiterlijk 4 mei aan.[ad_2]