[ad_1]

Kyle Palmieri en Matt Martin scoorden 44 seconden uit elkaar laat in de derde periode en de New York Islanders versloegen vrijdagavond de bezoekende Carolina Hurricanes met 5-1 om hun achterstand in de eerste ronde terug te brengen tot 2-1.

Casey Cizikas, Scott Mayfield en Anders Lee scoorden ook toen New York vier doelpunten scoorde met een achterstand van 2:18 – de snelste vier doelpunten in de geschiedenis van de Stanley Cup Playoff – om zich terug te trekken. Ilya Sorokin stopte 30 schoten voor de Islanders, die twee doelpunten achterlieten in de eerste twee wedstrijden tegen Carolina.

Jesper Fast scoorde voor de Hurricanes en Antti Raanta eindigde met 32 ​​reddingen.

Game 4 keert zondag terug naar de UBS Arena.

De Islanders hadden twee van hun vier powerplays in de derde periode, maar kregen niet veel scoringskansen. Raanta ontkende vervolgens een close-poging van Bo Horvat met nog zes en een halve minuut te gaan om de score op peil te houden. De keeper van de Hurricanes maakte ongeveer 40 seconden later een glijdende, uitgestrekte redding op een poging van Noah Dobson.

Met nog 1 seconde te gaan op een andere powerplay van de Islanders, vuurde verdediger Sebastian Aho een schot af vanaf het juiste punt dat Palmieri uit de lucht afbuigde langs Raanta met 3:51 over.

Martin maakte er vervolgens 3-1 van, slechts 44 seconden later ontving hij een pass van Pamieri en versloeg Raanta snel vanuit de linkercirkel.

De Hurricanes schakelden Raanta uit voor een extra schaatser met nog ongeveer 2 1/2 minuut te gaan en Mayfield scoorde een lang leeg net met 1:49 over. Met de keeper terug voegde Lee 16 seconden later de leiding toe en de Islanders schreven playoff-geschiedenis met een uitbarsting van vier doelpunten.

Bruins domineren Panthers in Game 3

Taylor Hall had een doelpunt en een assist, Linus Ullmark stopte 28 schoten en de bezoekende Boston Bruins overtrof de Florida Panthers met 4-2 in Game 3 van hun Eastern Conference eerste ronde series vrijdagavond.

Charlie Coyle, David Pastrnak en Nick Foligno scoorden ook voor Boston, dat het thuisvoordeel terugkreeg en een 2-1 voorsprong nam. Dmitry Orlov had een paar lange passes die assists werden voor de Bruins.

Alex Lyon stopte 23 van de 26 schoten voor Florida, het doel van Pastrnak met 11:28 over om hem te achtervolgen en Florida stuurde op Sergei Bobrovsky. En dat suggereert dat de Panthers een grote beslissing moeten nemen over een startende doelverdediger op weg naar Game 4 bij Sunrise op zondagmiddag.

Gustav Forsling en Sam Reinhart hadden doelpunten voor Florida, dat tot 5:19 niets voorbij Ullmark kwam. Boston verbeterde dit seizoen naar 50-3-0 en stond niet meer dan twee doelpunten toe.

De Bruins zaten opnieuw zonder hun aanvoerder Patrice Bergeron, geblesseerd aan het bovenlichaam. Hij zal ook niet spelen in Game 4, aangezien de Bruins geloven dat hij klaar zal zijn om te spelen wanneer de serie volgende week terugkeert naar Boston voor Game 5.

De Bruins hielden Florida op vier schoten in de tweede periode, waarmee ze het op drie na laagste totaal van de Panthers voor al hun 254 stints dit seizoen tot nu toe evenaarden. En terwijl hij de verdediging volledig onderdrukte, draaide Boston een 1-0-voorsprong om in een 2-0-voorsprong.

Marchand stuurde een wiebelige puck vanaf de juiste plek naar het net, en Coyle – gepositioneerd voor het net – bracht hem neer terwijl hij naar het doel zeilde. De puck stuiterde van het ijs en passeerde Lyon op precies 6:00 van de seconde.

Pastrnak kreeg de tweede van Orlov’s lange assists nadat hij achter de verdediging was komen te staan ​​om Lyon naar een 3-0 voorsprong te verslaan, en Foligno maakte er 4-0 van door een pass van Bobrovsky te tippen met 8:15 te doen.

[ad_2]