[ad_1]

Everton-fans houden een spandoek vast buiten Goodison Park
Een groep Everton-fans houdt sinds begin februari voor elke thuiswedstrijd een protestmars

Everton-voorzitter Bill Kenwright heeft de manier waarop de club wordt geleid verdedigd en ontkent suggesties dat gezondheidsproblemen zijn vermogen om het werk te doen beïnvloeden.

Een collectief van Everton-fangroepen heeft opgeroepen tot enorme veranderingen op bestuursniveau, eraan toevoegend dat de gezondheid van Kenwright “zijn rol belemmert”.

Kenwright, 77, zegt dat dit niet het geval is en steunde andere bestuursleden van Toffees.

“Soms is het niet gemakkelijk, maar er zijn er veel slechter af dan ik”, zei hij.

In een lange open brief aan de ‘All Together Now’-campagne op de Everton-website voegde Kenwright eraan toe: “Je weet misschien dat ik in april 2015 te horen kreeg dat ik een chronische aandoening had die ik waarschijnlijk voor de duur zou hebben.

“Dit is, onvermijdelijk, nog maar het begin van een reis waarin de problemen gewoonlijk toenemen. En dat deden ze ook. Wat je misschien ook weet, is dat de meeste mensen een geest vinden die niet terugdeinst en hopelijk niet verslagen zal worden.”

De theaterproducent van West End en de rest van het bestuur hebben sinds januari geen thuiswedstrijd bijgewoond, na wat de club omschreef “bedreigende correspondentie” werd ontvangen voor een wedstrijd tegen Southampton.

Sindsdien heeft een groep supporters voor elke thuiswedstrijd vreedzame protestmarsen georganiseerd om hun frustratie te uiten over het management van de club door eigenaar Farhad Moshiri en het bestuur, waaronder Kenwright, chief executive Denise Barrett-Baxendale, chief financial officer Grant Ingles . en voormalig Toffees-spits Graeme Sharp.

Kenwright, die sinds 2004 voorzitter is van Everton, zei dat hun terugtrekking de huidige strijd van het team op het veld niet zou helpen, aangezien de Toffees alleen de degradatiezone van de Premier League verlaten, in tegenstelling tot goals.

Hij zei ook dat Barrett-Baxendale “een van de besten van het beste” was en vond de protesten tegen Sharp en Ingles “moeilijk te begrijpen”.

“Je president op een akelige manier op een laken leggen is iets waar ik, hoewel het pijn doet, aan moet wennen”, zei hij. “Maar … Grant en Sharpy?” Op spandoeken?

Over geruchten over een aanstaande investering in de club zei Kenwright dat het een “zoektocht was waar we meedogenloos mee bezig zijn”.

“Tot slot is er één onbetwistbaar feit. Uw bestuur geeft erom. Het is niet leuk om te zien wat we hebben meegemaakt, maar het heeft het werktempo, de wens om te groeien en te verbeteren en de loyaliteit aan deze club en aan Evertonians niet gestopt.” .”

Hoe Everton te volgen op de BBC-bannerEverton-banner voettekst

[ad_2]