[ad_1]

De video gedeeld op Instagram beweert dat helikopters van het Amerikaanse leger met troepen in veiligheidspakken landden op de Utah State University, waar naar verluidt vijf mensen werden gearresteerd voor het maken van ricine.

Vonnis: onjuist

De beschuldiging is vals. De helikopters landden op de campus als onderdeel van een Army ROTC Aviation Day-evenement, volgens een evenementlijst op de online kalender van de universiteit.

Feiten controleren:

Het Amerikaanse leger onderzoekt twee metalen bussen die dinsdag zijn gevonden in Fort Totten Park in Washington, DC Fox nieuws. Een parkmedewerker vond de patronen, volgens een plaatselijk verkooppunt mogelijk ‘niet-ontplofte munitie’ Vos 5 gelijkstroom gemeld.

De spreker in de Instagram-video beweert dat Amerikaanse militaire helikopters op 1 april op de campus van de Utah State University zijn geland. Op de 11e arresteerden soldaten die hazmat-pakken droegen naar verluidt vijf mensen die beschuldigd werden van de productie van ricine. De spreker beweert dat de vijf mensen naar verluidt de ricine naar “prominente conservatieve politieke figuren in het hele land” hebben gestuurd. De video kreeg op het moment van plaatsing meer dan 4.000 likes.

De beschuldiging is vals. Controleer je gevonden feit geen geloofwaardig rapport wat aangeeft dat een dergelijk incident plaatsvond op de universiteitscampus. Evenzo komt de beschuldiging niet voor op lijsten van het Amerikaanse leger website ook niet gecontroleerd sociaal media rekeningen. Daarnaast Utah State University sprak niet in het openbaar Vereiste.

De helikopters landden op de campus als onderdeel van een Army ROTC Aviation Day-evenement, volgens een SEO geplaatst op de online agenda van de universiteit. (GERELATEERD: Werden negen soldaten gedood tijdens een trainingsongeval tijdens het redden van kinderen in Illinois?)

“Heb je ooit een militaire helikopter van dichtbij gezien? Dit is je kans! Vier Army Aviation ROTC Day op de Quad op dinsdag 11 april, 13:30-16:30 uur. Een UH-72a Lakota zal op de quad landen voor Twee UH-60 Blackhawk-helikopters zullen landen en opstijgen vanaf de quad en ROTC-cadetten voorzien van vluchten rond Cache Valley”, luidt de lijst.

Dat zei majoor Shane Sorensen, hoofd van de afdeling militaire wetenschappen van de universiteit Belangrijkste verhalen het doel van het evenement was om cadetten meer bekendheid te geven aan de Army Aviation Branch.

“Het doel van dit evenement was om onze cadetten de kans te geven om meer vertrouwd te raken met de luchtvaarttak van het leger, wat een uiterst competitieve bezigheid van het leger is”, vertelde Sorensen aan de outlet. “We waren ook van plan dit evenement te gebruiken als hulpmiddel voor werving en behoud. Om onze cadetten, evenals de USU-studenten, de kans te geven om de helikopters te bekijken en vragen te stellen aan de bemanning die je misschien niet kunt stellen of ervaren in elke andere instelling, ‘zei hij.

Check Your Fact heeft ook contact opgenomen met Sorensen voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.[ad_2]