[ad_1]

Een foto gedeeld op facebook toont naar verluidt een illustratie van monsters op de vloer van de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek (CERN).

Vonnis: onjuist

De foto is verkeerd bijgeschreven. Een CERN-woordvoerder bevestigde dat dergelijke kunstwerken niet in de lobby te zien waren.

Feiten controleren:

Er is een tijdelijk stopzettingsplan opgesteld voor de deeltjesversnellers van CERN om energie te besparen en de netwerkstabiliteit te verbeteren, aldus de Onafhankelijk. CERN heeft in samenwerking met het Italiaanse National Institute of Nuclear Physics een apparaat gemaakt om historische artefacten te helpen behouden die naar Florence, Italië, zullen worden vervoerd. CERN gemeld.

Het Facebook-bericht beweert dat CERN een verontrustend beeld presenteerde in zijn lobby. De post deelt een afbeelding van een kunstwerk op de grond met demonische wezens die uit een gat kruipen.

“CERN Hall”, luidt het bijschrift. “Volkomen normaal, hier is niets te zien.”

De foto is echter verkeerd bijgeschreven. De afbeelding verschijnt op de vloer van een game-evenement.De afbeelding toont niet de CERN-hal, bevestigde een CERN-woordvoerder in een e-mail aan Check Your Fact. (GERELATEERD: Viral Post claimt ten onrechte brand in Golf van Mexico in verband met Large Hadron Collider)

“Het lijkt erop dat de Facebook-post een foto bevat van een kunstinstallatie gemaakt door Kurt Wenner, die is ontworpen voor de E3-gaming-expo in Los Angeles”, aldus de woordvoerder. “Ik kan bevestigen dat de kunstenaar Kurt Wenner niet met CERN heeft samengewerkt aan kunstinstallaties en dat we deze muurschildering (of een soortgelijke) niet op onze campus hebben getoond. Onze lobby is voorzien van Serge Moro’s mozaïek ‘kosmisch lied‘, dat in 1985 in opdracht van CERN werd gemaakt en in 1987 werd voltooid.

De woordvoerder verwees Check Your Fact naar een 2013 blogpost door kunstenaar Wenner, die het kunstwerk toont op de E3. Wenner deelde een korte video waarin hij zijn werk laat zien en dat pronkt op de E3-vloer. Na 25 seconden is het beeld te zien omringd door E3-pilaren.

Dit is niet de eerste keer dat kunst centraal staat in desinformatie. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een foto waarop paus Franciscus een oversized wit pufferjack zou dragen.[ad_2]