[ad_1]

Foto-illustratie door Luis G. Rendon/The Daily Beast/Wikimedia Commons/Getty

Foto-illustratie door Luis G. Rendon/The Daily Beast/Wikimedia Commons/Getty

Een internationale zakenman die ervan wordt beschuldigd een ‘serieel seksueel roofdier’ ​​te zijn, vergelijkbaar met een van ‘s werelds meest gehate schurken, gaat achter een paar spraakmakende doelen aan in een poging een einde te maken aan wat hij beweert een ‘zorgvuldig gecoördineerde en anonieme campagne te zijn’. om hem te belasteren.

Modellenbureau mogul Riccardo Silva, mede-eigenaar van de Italiaanse voetbalgigant AC Milan, president van Miami FC en megadonor van Florida International University, die een voetbalstadion naar hem vernoemd– vroeg een federale rechter om te dwingen Reddit En Twitter om de gebruiker (of gebruikers) te ontmaskeren die naar verluidt de online tycoon besmeuren.

Silva is volgens zijn verklaringen in de rechtbank het onderwerp geweest op sociale media van beschuldigingen van “serieel seksueel misbruik” en “seksuele intimidatie”, die volgens zijn advocaten “hem ten onrechte gelijkstellen aan het gedrag van [Jeffrey] Epstein, een van de meest beruchte zedendelinquenten in de Amerikaanse geschiedenis. De beschuldigingen werden zelfs gepost op mobiele billboards die door heel Miami circuleerden, zegt Silva.

“De verklaringen – op hun gezicht – beschuldigen de heer Silva valselijk van flagrante criminele handelingen waarvan kan worden bewezen dat ze niet echt hebben plaatsgevonden. Evenzo suggereert de context van de verklaringen dat de heer Silva flagrante criminele daden van seksueel wangedrag heeft gepleegd”, Silva’s advocaten maken ruzie in een paar gerechtelijke moties verkregen door The Daily Beast.

Een panoramisch uitzicht op het Riccardo Silva-stadion tijdens een NCAA-voetbalwedstrijd tussen de Indiana Hoosiers en de FIU Golden Panthers.

Een panoramisch uitzicht op het Riccardo Silva-stadion tijdens een NCAA-voetbalwedstrijd tussen de Indiana Hoosiers en de FIU Golden Panthers.

Kirby Lee-USA VANDAAG Sport via Reuters

Zonder de medewerking van Reddit en Twitter zullen Silva’s “rechten op een eerlijk proces blijven worden geschaad”, aldus de moties tot overtreding, eerder deze week ingediend bij de U.S. District Court in Noord-Californië.

“Meneer Silva en zijn familie zijn het slachtoffer van een wrede en anonieme lastercampagne”, zei een woordvoerder van Silva in een verklaring aan The Daily Beast. “Elk van de anonieme verklaringen waarin de heer Silva wordt aangevallen, is vals en lasterlijk en hij ontkent ze ten stelligste. Hij heeft daarom zijn aanklacht wegens smaad tegen de overtreders aangespannen en neemt alle beschikbare stappen om de identiteit van de anonieme daders, die zichzelf aan de gang gaven, te onthullen. Silva doet er alles aan om hun sporen uit te wissen en te voorkomen dat ze zich moeten verantwoorden voor hun wandaden. De heer Silva kijkt uit naar zijn dag in de rechtbank, zodat de waarheid kan zegevieren en de anonieme schuldigen de gevolgen onder ogen zien van hun schadelijke campagne en hun laakbare en oneerlijke acties.’

De publieke beschuldigingen tegen Silva begonnen vorig jaar naar voren te komen in South Beach, tijdens de tony Art Basel-beurs – “een van de drukste weekenden van het jaar”, volgens documenten ingediend door Silva.

Dat is wanneer een anonieme persoon op 1 december een bewegend reclamebord kocht om rond te gaan in het appartement van de tycoon in South Miami Beach. 3, 2022, volgens een gerelateerde rechtszaak Silva klaagde het reclamebordbedrijf aan. Het rollende reclamebord nodigde mensen uit om twee online sites te bezoeken, waarvan de namen zijn geredigeerd in gerechtelijke archieven. Volgens de rechtszaak was degene die verantwoordelijk was voor die sites ook de maker van de website sosilva.org, die slechts drie alinea’s zwarte tekst op een witte achtergrond bevat.

“Hij verklaarde zich voor bijna iedereen ‘onaantastbaar'”, luidt de tekst. “Hij lachte toen hij werd geconfronteerd met de tol van zijn misbruik. Hij achtervolgde ons op alle mogelijke manieren en probeerde ons te vernietigen toen we ons verzetten.”

Silva’s 17-jarige zoon, die op Art Basel was, zag blijkbaar het reclamebord en was “er kapot van om zijn vader op deze manier afgebeeld te zien. Dit veroorzaakte extreem emotioneel leed bij de heer Silva en zijn familie’, zegt de rechtszaak, die schadevergoeding eist.

Silva met voetballegende Ronaldo Luís Nazário de Lima en Miami FC-manager Alessandro Nesta.

Silva (midden) met voetballegende Ronaldo Luís Nazário de Lima (links) en Miami FC-manager Alessandro Nesta.

Creative Commons 4.0

Maar volgens de rechtszaak waren billboards niet de enige plaats waar duistere beschuldigingen werden geuit tegen Silva, die door zijn advocaten wordt omschreven als een “succesvolle zakenman, filantroop en toegewijde echtgenoot en vader”.

Op 19 april diende Silva een federale motie in om Reddit de namen te laten vrijgeven van “verschillende anonieme personen” die “lasterlijke opmerkingen” over hem plaatsten op een hele reeks Reddit-forums, waaronder r/NYC, r/Miami, r /Florida, r /Chicago, r/Illinois, r/London, r/metoo, r/Modeling, r/aanranding, r/TwoXChromosomes, r/abusesurvivors, r/emotionalabuse.

Silva zegt dat de mysterieposters ook een Reddit-forum creëerden met de naam r/SOSSilvaSurvivors, dat slechts een paar abonnees had, maar andere, meer populaire Reddit-forums tagde “om er opzettelijk voor te zorgen dat abonnees op die forums de verklaringen zouden zien.”

“Jarenlang zwegen we, totdat een lid de moed had om zijn verhaal te vertellen, dat we zullen reposten en vastzetten in deze community”, aldus het forum. die blijft leven vertel het vanaf vrijdagavond aan de bezoekers. “…Als je een soortgelijke ervaring hebt gehad, bieden we deze ruimte aan als een veilige plek om je verhaal te posten zonder angst voor verwijdering of verbanning. We zijn er allemaal om je te ondersteunen, te troosten en te helpen op je reis naar The genezing.”

“Gezamenlijk zijn er ongeveer 16,1 miljoen leden op deze Reddit-forums”, luidt de motie. “Evenzo plaatsten de beklaagden valse en lasterlijke verklaringen op het Twitter-account met de handle @SOSSilva7.”

Op 20 april diende Silva een soortgelijke motie in om het platform van Elon Musk te dwingen te identificeren wie erachter zit.

Elke tweet werd “rechtstreeks in verschillende media gepubliceerd door ze in de berichten te identificeren: de Miami kondigt aanMiami New Times, Miami Beach News en het verslag van het internationale kunstfestival Art Basel”, luidt de indiening.

Koopwaar te koop buiten het stadion van AC Milan voor een wedstrijd tegen Napoli.

Koopwaar te koop buiten het stadion van AC Milan voor een wedstrijd tegen Napoli.

Daniele Mascolo/Reuters

Dan was er natuurlijk de website. Silva’s deponeringen noemen de 226 woorden op sosilva.org “crimineel”, met het argument dat de “inhoud toegankelijk is voor leden van het publiek, van wie sommigen het hebben bekeken en de link naar de website hebben gedeeld op sociale mediaplatforms zoals Reddit”.

In de moties tegen Reddit en Twitter wordt opgemerkt dat Silva voorbereidingen treft om verschillende mensen te dagvaarden in zijn lasterstrijd en nu “een privédetective heeft ingehuurd om te helpen bij het identificeren” van zijn anonieme aanklagers. Geen van beide bedrijven had vrijdag gereageerd. Silva’s rechtszaak tegen het mobiele billboard-bedrijf in Florida gaat volgens gerechtelijke documenten naar bemiddeling.

Het zal voor Silva waarschijnlijk niet gemakkelijk zijn om informatie te krijgen van Reddit, dat “een groot belang heeft bij het niet doxeren van zijn gebruikers”, aldus de advocaat van Los Angeles. Camron Dowlatshahi.

Het zou in strijd zijn met het bestaan ​​van Reddit zelf, vertelde Dowlatshahi aan The Daily Beast.

“Als Reddit vrijwillig de informatie van hun gebruikers zou verstrekken elke keer dat iemand een rechtszaak aanspande wegens laster, zou dat het hele uitgangspunt van Reddit ondermijnen”, zei hij.

Silva staat voor een extra hindernis, voegde hij eraan toe. Californië en Florida hebben, net als de meeste staten, wetten die de vervolging van individuen verbieden voor het uitoefenen van hun recht op vrije meningsuiting met betrekking tot een openbare kwestie, zei Dowlatshahi. En als publieke figuur is Silva’s vermeende seksuele wangedrag ogenschijnlijk een zaak van algemeen belang. Volgens Dowlatshahi betekent dit dat het aan Silva is om bewijs te leveren van valsheid en daadwerkelijke boosaardigheid, wat een hoge lat is om over te steken.

Ondertussen is ook sosilva.org nog steeds operationeel en voor iedereen online zichtbaar.

“Net als Epstein voor hem beschermde hij zichzelf tegen elke weerslag door zijn rijkdom en zijn connecties. Vandaag zeggen we niets meer”, zei hij, eraan toevoegend: “We zullen niet rusten voordat de wereld weet wie Riccardo Silva werkelijk is.” is. Niet de beschermheilige van de kunsten of een voetbalfan of een zakelijke ‘magnaat’, maar een misdadiger. Een dier. Een lafaard. Een vader afwezig in de kinderen ontkent hij. Uw misdaden zullen worden onthuld.’

Meer informatie over The Daily Beast.

Ontvang de grootste primeurs en schandalen van de Daily Beast rechtstreeks in je inbox. Registreer nu.

Blijf op de hoogte en krijg onbeperkt toegang tot de ongeëvenaarde rapporten van The Daily Beast. Abonneer nu.[ad_2]