[ad_1]

Detroit Lions Jameson Williams
Jameson Williams speelde in 2022 één reguliere seizoenswedstrijd voor de Detroit Lions

Vijf NFL-spelers, waaronder 2022 first draft pick Jameson Williams, zijn verbannen wegens het overtreden van het gokbeleid.

Williams en mede-Detroit Lions wide receiver Stanley Berryhill zijn geschorst voor de eerste zes wedstrijden van het reguliere seizoen in 2023.

Collega Lions brede ontvanger Quintez Cephus en veiligheid CJ Moore zijn voor onbepaalde tijd verbannen, samen met Washington Commanders defensief einde Shaka Toney.

Het trio, dat gokte op het NFL-seizoen van 2022, zal de campagne van 2023 missen.

Zij kunnen aan het einde van het seizoen een herplaatsing aanvragen.

Williams en Berryhill, die mogen deelnemen aan activiteiten buiten het seizoen en in het voorseizoen, zijn geschorst wegens wedden vanuit een NFL-faciliteit op niet-NFL-wedstrijden.

“Een beoordeling van de competitie heeft geen enkel bewijs opgeleverd dat erop wijst dat voorkennis is gebruikt of dat een spel op enigerlei wijze is gecompromitteerd.” zei een NFL-verklaringexterne link.

“Het kansspelbeleid, dat jaarlijks wordt herzien met al het NFL-personeel, inclusief spelers, verbiedt iedereen in de NFL om deel te nemen aan enige vorm van gokken in een club- of competitiefaciliteit of -locatie, inclusief het trainingscentrum.”

Cephus en Moore werden vrijgelaten door de Lions, waarbij uitvoerend vice-president en algemeen directeur Brad Holmes zei: “Deze spelers hebben beslissingen genomen die niet stroken met onze organisatorische waarden en in strijd zijn met de competitieregels.

“We zijn teleurgesteld over de besluitvorming van Stanley en Jameson en zullen met beide spelers samenwerken om ervoor te zorgen dat ze de ernst van deze overtredingen begrijpen en duidelijkheid hebben over de toekomstige competitieregels.”

[ad_2]