[ad_1]

NEW YORK – De openingsfase van de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen stond grotendeels in het teken van de escalerende botsing tussen voormalig president Donald Trump en de gouverneur van Florida. Ron DeSantis.

Maar een nieuwe golf van GOP Witte Huis-hoopvolle mensen zal al volgende week beginnen aan de race van 2024 na een stilte van een maand. Onder hen is de voormalige gouverneur van Arkansas. Asa Hutchinson, die zijn campagne woensdag officieel zal lanceren.

Voormalig vice-president Mike Pence zei dat hij zijn plannen in “weken, niet maanden” zou afronden. Hij had een druk schema van vroege staatsbezoeken en politieke toespraken terwijl assistenten details bespraken van een aankondiging met data al in mei, maar waarschijnlijker in juni. Senator Tim Scott uit South Carolina, die een presidentiële verkenningscommissie heeft gevormd, zal naar verwachting binnen een vergelijkbaar tijdsbestek aan de race deelnemen.

Voormalig gouverneur van New Jersey, Chris Christie, ontmoette voormalige assistenten en keerde vorige week terug naar New Hampshire, waar hij tegen een gemeentehuis in de eerste primaire staat van het land zei: “Vanavond is het begin van de zaak tegen Donald Trump”. Christie zei dat hij “in de komende weken” een beslissing zou nemen.

De vrijers zullen op een kritiek moment aan de race deelnemen, aangezien DeSantis, die officieel geen campagne heeft aangekondigd, moeite heeft gehad om aan de torenhoge verwachtingen van enkele vroege geldschieters te voldoen. Hij heeft de steun van de gekozen Republikeinen in zijn eigen staat aan Trump verloren en maakt zich bij sommige partijleden zorgen over het feit dat zijn standpunten over onder meer abortus en LGBTQ-rechten ervoor kunnen zorgen dat hij niet meer in aanmerking komt voor algemene verkiezingen.

De afgelopen weken heeft Trump zijn status als vroege koploper bevestigd, zelfs nadat hij in New York was aangeklaagd. Hij is nog steeds het onderwerp van steeds intensievere onderzoeken in Atlanta en Washington en aanhoudende zorgen over zijn geschiktheid na verlies van Democraat Joe Biden in 2020.


FOTO’S: nieuwe golf van GOP-kandidaten om Trump en DeSantis uit te dagen


Potentiële rivalen hopen dat deze dynamiek een opening zal laten voor een van de nieuwkomers om naar voren te komen als alternatief voor de huidige peilingsleiders. Sommige strategen hopen dat Trump en DeSantis elkaar zo hard zullen aanvallen dat ze kiezers zullen afstoten, die op zoek gaan naar een alternatief.

“Het is niet ongebruikelijk dat er een derde kandidaat opduikt die niet betrokken is bij de kerfuffle”, zegt Bryan Lanza, een voormalige Trump-adviseur die informeel radiopresentator Larry Elder, conservatief, adviseerde die donderdag zijn campagne aankondigde.

Lanza zei dat hij verwacht dat een robuuste race de “tweederangs leider” zal zijn van de kandidaten die momenteel minder dan 10% stemmen.

Naast Trump en Elder omvat het huidige veld van officiële GOP-presidentskandidaten ook de ambassadeur van Trump bij de VN, de voormalige gouverneur van South Carolina. Nikki Haley en tech-ondernemer Vivek Ramaswamy. De twee kondigden hun deals in februari aan.

Verwacht wordt dat Biden zijn campagne voor 2024 volgende week zal aankondigen. Hij heeft te maken met minimale concurrentie voor de Democratische nominatie.

Onder de Republikeinen zouden de vroege debatten die deze zomer beginnen, cruciaal kunnen zijn om te bepalen wie het momentum aanstuurt, vooral gezien de verwachtingen van DeSantis.

Dit betekent dat aanvragers mogelijk binnenkort hun planning moeten bijstellen, ook al willen ze liever langer wachten. Het Republikeinse Nationale Comité heeft het eerste debat in augustus gepland en zal naar verwachting strikte criteria opstellen waaraan kandidaten moeten voldoen om deel te nemen, waaronder het verzamelen van tienduizenden individuele donateurs.

“Het kost wat tijd om het te doen en dus als je het serieus wilt nemen – en ik denk dat je op het podium moet staan ​​om het serieus te nemen – dan zul je waarschijnlijk de beslissing in mei moeten nemen,” Christie zei vorige week tijdens een interview met Semafor media.

De kandidaat-kandidaten zagen weinig reden om eerder in te grijpen, vooral gezien de neiging van Trump om aan te vallen. In plaats daarvan wachtten ze hun tijd af, bezochten staten met vroege stemmingen, hielden toespraken en maakten donoren het hof, terwijl ze de grond beoordeelden. Pence was bijvoorbeeld vorige week in Californië om potentiële donateurs te ontmoeten en zal eind mei weer een donorretraite voor zijn non-profitorganisatie organiseren.

“Als ik hen was, zou ik zo lang mogelijk wachten”, zei de voormalige gouverneur van Wisconsin. Scott Walker, die werd beschouwd als een vroege favoriet voor de Republikeinse nominatie toen hij het in 2016 tegen Trump opnam. Hij herinnert zich dat hij zich in die eerste weken realiseerde hoeveel Trump het racen had verstoord en alles domineerde.

“Toen was er geen ontkomen aan”, zei hij. “En op dit moment, iedereen die denkt dat ze op de een of andere manier zullen binnenkomen en veranderen, mist het punt.”

De rivaliteit tussen Trump en DeSantis is met de dag lelijker geworden, waarbij politieke groeperingen die beide mannen steunen al miljoenen uitgeven aan aanvalsadvertenties.

Terwijl DeSantis grotendeels de opmerkingen van Trump negeerde die zijn toewijding aan de sociale zekerheid, zijn relatie met jonge meisjes als leraar tientallen jaren geleden en zelfs zijn seksualiteit in twijfel trokken, begon een super politiek actiecomité pro-DeSantis, Never Back Down, te reageren tijdens zijn eerste ronde van betaalde advertenties afgelopen weekend.

“Trump moet de Democraten bevechten, niet liegen over gouverneur DeSantis”, zegt de verteller in een advertentie van Fox News. “Wat is er met Donald Trump gebeurd?”

De spot werd uitgezonden in combinatie met een online advertentie, waarin Trump werd beschreven als “een lafaard” en een “wapenvanger”, die gericht was op degenen die een RNC-donorretraite in Indiana bijwoonden.

De super-PAC van Trump, MAGA Inc., zond zijn spots uit op kabelnieuwskanalen en benadrukte de stemmen van DeSantis om de sociale zekerheid en de gezondheidszorg te verlagen en de pensioenleeftijd te verhogen.

“Hoe meer je over DeSantis leert, hoe meer je ziet dat hij onze waarden niet deelt. Hij is gewoon nog niet klaar om president te worden”, zei de verteller in een. Een ander greep een bericht aan dat DeSantis ooit pudding met zijn vingers had gegeten en drong er bij de gouverneur op aan “zijn puddingvingers uit ons geld te houden”.

Trump en zijn campagne hebben DeSantis lange tijd als zijn enige serieuze uitdager beschouwd en waren van mening dat hoe drukker het veld was, hoe beter voor Trump, aangezien de kandidaten de anti-Trump-stem verdeelden. Maar een herhaling van het massale veld van 2016 is uitgebleven, met potentiële kanshebbers, waaronder voormalig staatssecretaris Mike Pompeo en de voormalige gouverneur van Maryland. Larry Hogan passeert campagnes.

Er zijn nog steeds veel onbekende dynamieken, waaronder of gouverneurs zoals Kristi Noem uit South Dakota of Chris Sununu uit New Hampshire aan de wedstrijd zullen deelnemen. Texaanse senator. Ted Cruz en de gouverneur van Virginia. Glenn Youngkin heeft hardlopen niet expliciet uitgesloten.

Mike DuHaime, een Republikeinse strateeg en oud Christie-adviseur, gelooft dat Trump de favoriet is, maar nog steeds te verslaan. Hij waarschuwde dat de races ingewikkeld zijn, met onverwachte resultaten.

“Ik denk dat DeSantis momenteel resoluut het alternatief is voor Trump, maar ik weet niet of dat zo blijft. Er is nog veel te veel tijd te gaan, ‘zei hij, terwijl hij zei dat een moment van debat of nieuws het traject zou kunnen veranderen.

“Iemand moet gewoon het momentum oppikken”, zei hij. “Het is zo open, zelfs met Trump als onbetaalbare koploper.”

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]