[ad_1]

De democratische gouverneur van Kansas, Laura Kelly, heeft donderdag zijn veto uitgesproken over vier wetsvoorstellen die gericht zijn op het beperken van geslachtsveranderingsprocedures voor minderjarigen en andere wetten die gericht zijn op het reguleren van de toegang tot toiletten en andere openbare voorzieningen door degenen die zich identificeren als transgender.

Kelly beweerde dat de rekeningen “rechten schrappen”, en voerde aan dat haar beslissing om een ​​veto uit te spreken over de vier wetsteksten gebaseerd was op haar belofte om alle maatregelen te blokkeren die zij discriminerend achtte voor de LGBTQ+-gemeenschap, The Associated Press (PA) gemeld. Kelly voerde verder aan dat de wetgeving, indien aangenomen, het vermogen van de staat om zaken aan te trekken zou schaden.

“Bedrijven hebben duidelijk gemaakt dat ze geen zaken willen doen met staten die arbeiders en hun families discrimineren. Ik concentreer me op de economie. Wil iemand met mij meedoen?” Kelly steunde zijn verklaring met betrekking tot de veto’s, aldus de AP.

De wetsvoorstellen waar Kelly zijn veto over uitsprak, waren bedoeld om beperkingen op te leggen aan transgenders binnen de staat, waardoor ze verplicht werden toiletten, kleedkamers en andere openbare voorzieningen te gebruiken die overeenkomen met hun toegewezen geslacht bij de geboorte. Een andere maatregel was bedoeld om grenzen te stellen aan de plaats waar transgenders worden ondergebracht in staatsgevangenissen en provinciale gevangenissen, terwijl een andere maatregel beperkingen oplegde aan slaaparrangementen voor transgenderjongeren voor schoolreisjes ‘s nachts, meldde de AP. Een ander wetsvoorstel verbiedt geslachtsveranderende operaties en medische procedures voor kinderen.

“Volgens elke redelijke maatstaf zou regeren vanaf het midden van de weg moeten inhouden dat kwetsbare kinderen geen slachtoffer worden van een gekke cultuur”, zei Ty Masterson, president van de senaat van Kansas, een republikein, na Kelly’s veto van een geslachtsverandering van kinderen verbieden, aldus de AP. (GERELATEERD: Witte Huis zegt dat wetgevers geen ‘juiste’ leeftijd moeten bepalen voor geslachtsveranderingen)

Hoewel Kelly zijn veto uitsprak tegen alle vier de maatregelen, hebben de Republikeinse wetgevers waarschijnlijk de nodige stemmen in de wetgevende macht om zijn acties ongedaan te maken, meldde de AP.[ad_2]