[ad_1]

Shavkatjon Rakhimov neemt het op tegen Joe Cordina
Joe Cordina (R) had vorig jaar de IBF-titel voordat hij door een blessure moest stoppen
Plaats: internationale arena van Cardiff Datum: Zaterdag 22 april
Deken: Live commentaar op BBC Radio 5 Live vanaf 22:00 uur BST en live tekstverslaggeving op de BBC Sport-website en -app vanaf 21:00 uur

Joe Cordina biedt aan om tweevoudig IBF-kampioen vedergewicht te worden wanneer hij het zaterdag in Cardiff opneemt tegen Shavkatjon Rakhimov.

Cordina, 31, was gedwongen om de titel te annuleren vorig jaar vanwege blessure en Tadzjiekse vechter Rakhimov won de riem in zijn afwezigheid dankzij een overwinning op Manchester’s Zelfa Barrett.

Beide vechters zijn ongeslagen in hun professionele carrière, hoewel Rakhimov in 2021 de Amerikaan Joseph Diaz naar een gelijkspel vocht.

Cordina zal opnieuw thuissupport achter zich hebben en is de favoriet om zijn titel terug te winnen tegen de 28-jarige Rakhimov in de Cardiff International Arena.

Kan Cordina tweevoudig wereldkampioen worden of zal Rakhimov opnieuw de harten van de Britten breken?

Het gevecht wordt vanaf 22.00 uur BST uitgezonden op BBC Radio 5 Live, terwijl de BBC Sport-website vanaf 21.00 uur BST een live tekstcommentaarpagina zal bevatten, waarin alle opbouw- en undercard-actie wordt getoond.

Hier zijn de voorspellingen van vechters en andere grote namen in de bokswereld.

Uitdager Joe Cordina: “Je moet een beetje meer hebben om me te verslaan. Ik ben een beetje beter dan hij in alle vakken. Ik denk dat ik een heel goed boksbrein heb. Mijn ring-IQ is ongeëvenaard. Mijn voetenwerk is op een ander niveau. Ik ben goed van binnen, ik kan van dichtbij vechten. Ik kan terugvechten. Ik kan vrijwel alles.

Shavkatjon Rakhimov, IBF-kampioen: “Ik heb de beste coach in Freddie Roach. We kennen de sleutel tot winnen en we zullen het op zaterdag bewijzen. We zullen de sleutel niet zeggen, we zullen het op zaterdag laten zien.”

Cordina-promotor Eddie Hearn: “Ik neem Joe Cordina mee om te winnen door tussen ronde zes en negen te stoppen. Vingers gekruist. Zo denk ik dat het zal gaan.”

5 Steve Bunce, live-analist: “Het publiek zal niet naar Cordina gaan, hij zal hem naar binnen zuigen en hem inspireren en elke seconde liefhebben. Mijn enige angst is dat Joe relatief kalm en vloeiend moet blijven en ik denk dat hij dat zal doen. Ik ben het eens met Eddie Luister, ik denk dat we iets kunnen zien dat lijkt op die ongelooflijke knock-out tegen Kenichi Ogawa.”

Hannah Rankin, voormalig licht middengewicht kampioen: “Ik ga voor een late stop van Cordina. Ik denk dat Rakhimov sterk is, maar Cordina is de betere bokser en zou in de latere rondes een stop kunnen afdwingen.”

Joe Calzaghe, gepensioneerd wereldkampioen meervoudig gewicht: “Ik denk dat Cordina gewoon een niveau heeft dat hij boven Shavkatzhon Rakhimov kan halen. Ik denk dat hij kan winnen door te stoppen in de latere rondes, rond de negende ronde. Stijlen maken gevechten en ik denk dat Joe meer getalenteerd is en Rakhimov, hoewel taai, de manier waarop hij vecht misschien bij Joe.”

Rakhimovs coach, Freddie Roach: “Hoe meer je wordt uitgejouwd, hoe meer het je motiveert. Ik ben niet onder de indruk van Cordina’s snelheid en hij is traag in het maken van zijn schoten. Rakhimov is sterker en hij zal hem raken en dan winnen door knock-out.”

Voormalig gepensioneerd wereldkampioen Enzo Maccarinelli: “Ik denk dat het een heel zwaar gevecht is voor Cordina, sterker dan Ogawa. Rakhimov is een erg goede vechter, hij liet tegen Barrett zien dat hij het vermogen heeft om te blijven komen. Joe kan niet stil blijven staan, het is een zwaar, zwaar gevecht voor hem. maar een gevecht waar ik naar uitkijk. Ik denk dat Joe wint, maar in een zwaar, zwaar gevecht.’

Zelfa Barrett, voormalig IBF super vedergewicht titel uitdager: “Ik denk dat Cordina het juiste moment heeft gehad om zich op hem voor te bereiden en de juiste tactiek heeft gebruikt. Ik denk dat Cordina hem kan verslaan.”

Cordina’s trainer, Tony Sims: “We weten dat het een heel zwaar gevecht gaat worden, Rakhimov is een heel goede vechter. Hij is taai, een linkshandige. Maar Joe is mentaal en fysiek klaar om te gaan. Ik geloof in Cordina. Zijn boks-IQ is ongeëvenaard. .”

BBC Radio 5 Live-analist Barry Jones: “Cordina zal zijn momenten hebben, maar ik denk dat Rakhimov veel beter zal zijn dan tegen Barrett, omdat hij weet dat hij met een betere vechter staat. Cordina zal slim zijn en zich aan het spelplan houden. Als de kansen zich niet voordoen, denk ik dat hij zal zijn boks-IQ gebruiken. Het zal een zwaar gevecht worden, maar ik denk dat Joe zal winnen door een ruime puntenbeslissing.

Gepensioneerde bokser Gary Lockett: “Als iemand agressief is, is agressie belangrijk en voor mij met Rakhimov laat hij heel veel openingen achter. Ik denk dat Cordina en Sims daaraan hebben gewerkt. Cordina is een fantastische counter-puncher en ik steun hem om die openingen te vinden.” Cordina zal winnen, waarschijnlijk door te stoppen in latere rondes.”

[ad_2]