[ad_1]

Artikel inhoud

En zomaar is de reis om de Voyageurs Cup te claimen voorbij voor Cavalry FC.

Reclame 2

Artikel inhoud

Slechts enkele dagen na het begin van het voetbalseizoen werd Cavalry uitgeschakeld in het Canadese kampioenschap na het late verlies van donderdag in strafschoppen tegen Pacific FC.

Artikel inhoud

Het doelpunt van Georges Mukumbilwa in de PK-competitie was het verschil, want de thuisploeg voltooide een 5-uit-5 scorende clinic in de shootout-sessie.

Cavalerie sloeg ondertussen 3-uit-4 en viel naar de Stille Oceaan in weer een epische wedstrijd tussen de aartsrivalen – dit keer in Starlight Stadium in Langford, BC

Artikel inhoud

“Je moet echt doodsbang zijn voor de jongens”, zei Cavalry GM / hoofdcoach Tommy Wheeldon Jr. “Omdat we het hadden over het creëren van nieuwe stukjes geschiedenis met deze club waar we iets meer dan 100 wedstrijden oud zijn. Maar hoe Kijkt de volgende 100 wedstrijden naar deze groep die we hebben verworven?We begonnen te praten over het maken van nieuwe herinneringen, of het nu een bekerwedstrijd is, of het nu een competitiewedstrijd is of een playoff-wedstrijd.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

“Dus dat is de beker die het raam uitloopt.”

Ook op een moeilijk te slikken manier, terwijl het eeuwenoude debat over spot kicks om een ​​​​wedstrijd te bepalen voortduurt.

Zoals zoveel andere toernooien over de hele wereld, wordt de grootsheid van het Canadese kampioenschap ondermijnd door strafschoppen om te beslissen wie doorgaat in het toernooi met 14 teams, vooral wanneer de teams rechtstreeks naar PK’s gaan in plaats van twee extra helften extra tijd te hebben.

Bovendien zou het passen bij de pracht en praal van de Slag om het Noorden als rondes over twee etappes zouden worden bepaald, waarbij elke partij een thuiswedstrijd zou krijgen. Meer opbouw voor meer knaller, en een hogere mate van eerlijkheid, om op te starten.

Dat gezegd hebbende, Wheeldon is niet van plan excuses te verzinnen voor het vroegtijdig verlaten van het evenement door zijn club, en het is waar dat te veel reizen om in te veel wedstrijden te spelen een tijd-/geldcrisis is waardoor zowel langere wedstrijden als tweebenige wedstrijden nodig zijn. vergaderingen moeilijk te leiden.

Reclame 4

Artikel inhoud

‘Als je om mijn voorkeur vraagt, zal ik die aan je geven,’ zei Wheeldon. “Ik had liever nog wat extra tijd gehad, omdat ik dacht dat het een heel goede tactische schaakwedstrijd was. Ik denk dat het twee teams waren die sterke en zwakke punten hadden terwijl ze zich een weg baanden door het begin van een seizoen, en we probeerden om dat in het spel te doen.

“Ze hadden momenten in de eerste helft. We probeerden het te veranderen. We veranderden het momentum en het lukte ons in de tweede helft. En toen we begonnen wat we onze ‘finishers’ noemen binnen te halen, voelden we dat ze begonnen te Ik denk dat we gewonnen zouden hebben.

“Als we dan naar PK’s gaan, hebben we een kans van 50/50”, vervolgde de Cavs-baas. “Maar als je als eerste gaat, heb je een nog grotere kans, en zij wonnen de toss. Dus daar gaat de loterij in hun voordeel uit. En het is één gemiste penalty. En dat is het verschil. Dus ik zou liever extra tijd hebben.”

Advertentie 5

Artikel inhoud

In plaats daarvan was het 1-1 na reglement – dankzij goals van de Cavs’ Myer Bevan en Pacific’s Easton Ongaro – en dan meteen op de stip trappen.

De Cavs openden de score in de eerste helft, toen Bevan een lange trap naar beneden pakte nadat hij achter de verdediging was gekomen en Pacific-doelman Emil Gazdov versloeg met een goed geplaatste bal naar de andere kant van het net.

Het antwoord van gastheer Pacific – ook in de eerste helft – kwam van de ervaren Canadese Premier League-spits Ongaro, die Cavs’ keeper Marco Carducci op een gegeven moment versloeg om de zaak in evenwicht te brengen.

In de shootout-sessie scoorden Josh Heard, Ayman Sellouf, Amir Didic, Sean Young en Mukumbilwa voor Pacific.

Fraser Aird, Mikael Cantave, Roberto Alarcón scoorden allemaal op PK’s voor de bezoekers voordat Daan Klomp werd geweigerd door nieuwkomer Gazdov bij de vierde poging van de cavalerie.

Advertentie 6

Artikel inhoud

“Ik dacht dat Daan geweldig was,” zei Wheeldon. “Ik sprak hem daarna. Ik zei dat er ballen voor nodig zijn om een ​​penalty te nemen en moed om op de vierde plaats te komen, wat de eerste is voor de fans van Pacific. Hij zei: ‘Ja, ik weet het.’ Hij zei: ‘Ik heb gewoon medelijden met de jongens.’

“PK’s zijn een loterij, zoals we vorig jaar weten en ontdekten,” zei Wheeldon. “Maar ik hield van de manier waarop we probeerden te spelen in de zware (doorweekte) omstandigheden, omdat we nog niet op een nat veld hebben gespeeld. Het regent niet veel in Calgary, zoals we weten – we hebben Er is net sneeuw gevallen en we zijn binnen. Dus die aanpassingsperiode moest komen (donderdagavond). En ik hield van het karakter van de jongens, en dat is het belangrijkste… en we beginnen al vroeg goede leerlessen op te doen het seizoen met een paar hele goede tegenstanders om tegen te spelen.”

Advertentie 7

Artikel inhoud

De beslissing brengt Pacific naar de kwartfinale van het 14-team Canadian Championship om te spelen tegen League1 British Columbia’s TSS Rovers FC, die CPL’s bezoekende Valor FC woensdagavond met 3-1 van streek maakte.

In de tussentijd rematchen Cavalry en Pacific zondag opnieuw met een Canadese Premier League-ontmoeting, opnieuw in Starlight Stadium (14.00 uur, OneSoccer/OneSoccer.ca).

VRIJE SCHOPPEN

De Cavs zullen de gezondheid van aanvaller Joe Mason (been) en middenvelder Charlie Trafford (enkel) beoordelen voorafgaand aan de herkansing van zondag… Ook middenvelders Ben Fisk (ischias) en Sergio Camargo (hamstring) blijven twijfelachtig voor de club… De basiself van donderdag voor Cavalerie was: doelman Carducci; verdedigers Klomp, Alarcón, Callum Montgomery en Jose Escalante; middenvelders Trafford en Shamit Shome; en aanvallers Bevan, Mason, Cantave en Ali Musse – dezelfde basisopstelling als in het seizoensopenende 2-2 gelijkspel met Forge FC in Hamilton vijf dagen eerder.

tsaelhof@postmedia.com

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]