[ad_1]

Een “Store Closing”-spandoek op een Bed Bath & Beyond-winkel in Farmingdale, New York op vrijdag 19 januari. 6, 2023.

Johnny Milaan | Bloomberg | Getty Images

Bed, bad en verder Zondag vroeg het faillissement van Chapter 11 aan nadat het mislukte in verschillende laatste wanhopige pogingen om genoeg geld in te zamelen om het bedrijf in leven te houden.

De omstreden detailhandelaar in huishoudelijke artikelen waarschuwde sinds begin januari voor een mogelijk faillissement kennisgeving van “continuïteit van de werking” dat hij misschien niet het geld heeft om de onkosten te dekken na een somber vakantieseizoen. De aandelen van het bedrijf sloten vrijdag op 29 cent, wat het een marktwaarde opleverde van $ 136,9 miljoen. Het aandeel is dit jaar met ongeveer 88% gedaald. Afgelopen april handelde het rond de $ 20 per aandeel.

De 360 ​​gelijknamige winkels en 120 Buybuy Baby-locaties van het bedrijf blijven voorlopig open, aangezien het bedrijf begint te sluiten en zijn activa te liquideren. Maar hij diende verzoekschriften in bij de faillissementsrechtbank van New Jersey om toestemming te vragen om de twee merken te veilen, zei het bedrijf in een verklaring. Het heeft al beloofd al zijn Harmon FaceValue-winkels te sluiten.

Eind november had Bed Bath ongeveer $ 4,4 miljard aan activa en $ 5,2 miljard aan schulden, volgens gerechtelijke documenten. Naast een lange lijst van schuldeisers, waaronder verkopers als Pinterest, Keurig en Blue Yonder, is hij BNY Mellon het meest verschuldigd met $ 1,18 miljard, blijkt uit de documenten. Het heeft volgens gerechtelijke documenten tussen de 25.001 en 50.000 schuldeisers en heeft ongeveer 14.000 niet-seizoensarbeiders in dienst.

“Miljoenen klanten hebben ons vertrouwd tijdens de belangrijkste fasen van hun leven: naar de universiteit gaan, trouwen, zich in een nieuw huis vestigen of een baby krijgen. Onze teams hebben ongelooflijk doelgericht gewerkt om onze geliefde banners, Bed Bath, te ondersteunen en te versterken & Beyond en koop BABY”, zei CEO Sue Gove in een verklaring.

Sixth Street heeft ermee ingestemd om Bed Bath $ 240 miljoen te lenen aan debiteur-in-bezit financiering, zodat het bedrijf over de cashflow kan beschikken die nodig is om de activiteiten tijdens het faillissementsproces te ondersteunen. Bed Bath zei dat het van plan is door te gaan met het betalen van lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden, het onderhouden van klantprogramma’s en het nakomen van leveranciersverplichtingen.

Holly Etlin, al jarenlang expert op het gebied van retail turnarounds en partner en managing director van adviesgroep AlixPartners, is volgens de documenten benoemd tot Chief Financial Officer en Chief Restructuring Officer van Bed Bath.

“Bed Bath and Beyond is eindelijk bezweken voor het feit dat zijn bedrijf failliet is en faillissement heeft aangevraagd”, zegt Neil Saunders, een retailanalist en consultant die werkt als algemeen directeur van GlobalData.

“Hoewel het lang op zich liet wachten,” zei hij, “konden ze de zwaartekracht gewoon niet voor altijd trotseren.”

De neerwaartse spiraal

Bed Bath & Beyond beëindigt financieringsovereenkomst

Dagen na de aankondiging van het tweede aandelenaanbod zei Bed Bath dat het samenwerkte met vereffenaar Hilco Global om zijn voorraadniveaus te verhogen. Onder de deal stemde Hilco-dochter ReStore Capital ermee in om voor $ 120 miljoen aan goederen te kopen van de belangrijkste leveranciers van het bedrijf, nadat de relaties met Bed Bath-leveranciers waren verslechterd vanwege de liquiditeitsproblemen.

De plannen bleken uiteindelijk echter zinloos.

De detailhandelaar heeft moeite om de relaties met zijn leveranciers te onderhouden en worstelt met lage voorraadniveaus, achterblijvende verkopen en snel slinkende contanten.

Naarmate de feestdagen naderden, worstelde Bed Bath om de schappen gevuld te houden en vanwege liquiditeitsproblemen begonnen sommige verkopers vooruitbetalingen te vragen, aldus het bedrijf in de documenten.

Eind maart maakte het bedrijf voorlopige resultaten bekend voor het fiscale vierde kwartaal, met een netto-omzet van ongeveer $ 1,2 miljard en een omzetdaling van 40-50% in dezelfde winkel. Het bedrijf merkte op dat de negatieve bedrijfsverliezen aanhielden, hoewel het zei dat het zijn vrije kasstroom nog niet had uitgeput.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 2,05 miljard voor het vierde fiscale kwartaal van 2021.

Veranderingen van richting en mislukte plannen

Bed Bath maakt al jaren stevige jaarwinsten, maar dan als reuzen Amazone op het toneel verscheen en het marktaandeel van de detailhandelaar begon weg te vreten, begon de winst te kelderen.

In de twaalf maanden eindigend op 2 maart 2019 boekte het bedrijf een nettoverlies van $ 137 miljoen en sindsdien is het er niet in geslaagd om uit de rode cijfers te komen.

In oktober van hetzelfde jaar opereerde het bedrijf Doel veteraan Mark Tritton zal dienen als CEO. Hij zette een agressieve strategiewijziging in gang die de voorkeur gaf aan huismerken boven nationale merken, in een poging de resultaten van retailers te verbeteren. De marges zijn hoger voor huismerken en een vergelijkbare strategie werkte bij Target onder leiding van Tritton, maar de verandering in koopwaar sloeg niet aan bij de klanten.

Bovendien vielen veel productie en logistiek, met een focus op private label, onder de verantwoordelijkheid van Bed Bath, wat steeds moeilijker werd toen de pandemie van Covid-19 vroeg in het jaar toesloeg.

“Als er een enkel punt van mislukking is voor Bed Bath and Beyond, dan is het dat het bedrijf niet langer relevant is voor consumenten. Online en het verbeteren van het thuisaanbod bij concurrenten zoals Target. Geconfronteerd met deze toegenomen concurrentie, Bed Bath and Beyond’s benadering van de detailhandel – die geen inspiratie had – bleek onvoldoende, zei Saunders.

Saunders noemde de ommekeerinspanningen van Tritton “slecht uitgevoerd en niet in lijn met wat kopers wilden”.

Afgelopen juni kondigde Bed Bath aan dat het Tritton zou vervangen door Gove. Vervolgens lanceerde ze haar eigen ambitieuze ommekeerplan, waarvan ze hoopte dat het het bedrijf zou kunnen redden. Het had echter moeite om de relaties van het bedrijf met de belangrijkste leveranciers te herstellen en de inspanningen om het bedrijf om te keren vielen samen met hoge inflatie die de consumentenbestedingen beïnvloedde, terwijl stijgende rentetarieven de markt vertraagden.

Bovendien gaven consumenten die tijdens de pandemie in 2020 en 2021 thuis waren gebleven en hun leefruimte hadden gemoderniseerd, nu geld uit aan reizen, uit eten gaan en andere ervaringen buitenshuis.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar meer onrust gezien, waaronder een korte betrokkenheid van activistische investeerder Ryan Cohen tijdens de zomer en de zelfmoord van Bed Bath chief financial officer Gustavo Arnal in september. Halverwege januari was het bedrijf op zoek naar een koper die bereid was het hoofd boven water te houden met een geldinjectie. Al snel onthulde Bed Bath echter in een effectendossier dat hij niet genoeg contant geld had om zijn schulden te betalen en dat hij zijn kredietlijn bij JPMorgan niet had betaald.

Het bedrijf was in staat om zijn rentebetalingen te doen met behulp van financiering die was verkregen uit de eerste aandelenemissie, maar waarschuwde destijds dat het “waarschijnlijk” faillissement zou moeten aanvragen en dat zijn activa zouden moeten worden geliquideerd als de deal niet zou verlopen zoals gepland.

Het bedrijf had leningen afgesloten bij JP Morgan en Sixth Street, die eind maart werden verlaagd na de aankondiging van de tweede aandelenuitgifte. Destijds werd de totale doorlopende verplichting verlaagd van $ 565 miljoen naar $ 300 miljoen en de doorlopende kredietfaciliteit werd verlaagd van $ 225 miljoen naar $ 175 miljoen. Onder de verkorte kredietovereenkomsten moest Bed Bath maandelijks rente betalen.

Het bedrijf zei dat het probeerde kosten te besparen door te snijden in kapitaaluitgaven, winkels te sluiten en huurovereenkomsten te sluiten, maar waarschuwde in documenten dat de inspanningen “misschien niet succesvol zullen zijn”.

Bij een populaire Bed Bath-buitenpost in New York City vertelde een inmiddels ontslagen medewerker onlangs aan CNBC dat arbeiders daar stonden te twijfelen over wat ze moesten doen nadat het bedrijf plotseling stopte met ophalen in de winkel en leveringen ter plaatse.

De werknemer kreeg te horen dat de vereffenaars de volgende dag zouden komen en hoorde al snel dat hij na meer dan twee decennia bij het bedrijf geen ontslagvergoeding zou ontvangen.

“Het ging zo snel”, zei de arbeider.

[ad_2]