[ad_1]

NEW YORK (AP) – De marketingmanager die toezicht hield op een samenwerking tussen Bud Light en een transgender-influencer neemt verlof nadat hij een sneeuwbaleffect had op de boycotkreten van enkele boze klanten, aldus nieuwsberichten.

Volgens rapporten van Beer Business Daily en Ad Age zal Alissa Heinerscheid, de vice-president marketing van Bud Light, worden vervangen door Todd Allen, meest recentelijk de wereldwijde vice-president van Budweiser.

Een woordvoerder van het moederbedrijf van Bud Light, Anheuser-Busch InBev, heeft zaterdag het verlof niet rechtstreeks bevestigd, maar zei dat Allen, als vice-president van Bud Light, rechtstreeks zal rapporteren aan Benoit Garbe, CEO van American Marketing. Het bedrijf heeft ook gestroomlijnde veranderingen doorgevoerd, zodat de meest ervaren marketeers nauwer verbonden zijn met al haar merkactiviteiten.

De samenwerking tussen het biermerk Blue Coat of Arms en Dylan Mulvaney, die meer dan 10,8 miljoen volgers op sociale media heeft, ging online op 1 april van start. Dat is het moment waarop Mulvaney een video op Instagram plaatste waarin hij liet zien hoe hij een blikje Bud Light opendeed, eentje met de hashtag #budlightpartner.

Bedrijven hebben hun inspanningen opgevoerd om klanten en werknemers van alle rassen, culturen en anderen aan te trekken terwijl het land blijft diversifiëren. In veel gevallen hebben hun eigen aandeelhouders hen ertoe aangezet om inclusiever te worden in de hoop het rendement te verbeteren.

Eerder deze maandBud Light zei: “Anheuser-Busch werkt met honderden influencers in al onze merken als een van de vele manieren om op authentieke wijze in contact te komen met doelgroepen uit verschillende demografische categorieën.”

Maar de samenwerking tussen Bud Light en Mulvaney lokte al snel een golf van kritiek uit van mensen die zeiden dat ze boos waren dat de wereld “wakker werd”. Muzikant Kid Rock plaatste een video waarin hij met een pistool op blikjes Bud Light schiet.

De aandelen van Anheuser-Busch InBev die in de Verenigde Staten worden verhandeld, zijn met 1,8% gedaald sinds de video van Mulvaney van 1 april waarin ze laat zien hoe ze een slokje Bud Light neemt. Maar het aandeel is tot nu toe nog steeds met 9,1% gestegen voor het jaar, meer dan de hele Amerikaanse aandelenmarkt zoals gemeten door de S&P 500.

[ad_2]