[ad_1]

ALTAMAHAW, NC (AP) — Republikeinse Lt. Overheid Mark Robinson deed officieel mee aan de gouvernementele race van volgend jaar tijdens een bijeenkomst op zaterdag, met de scherpe stem van de sociaal-conservatief die zei dat North Carolina een leider zoals hij nodig heeft die de uitdagingen en de wensen van de arbeiders begrijpt.

Verkozen tot de eerste zwarte luitenant-gouverneur van de staat in 2020 in zijn eerste kandidaatstelling voor een politiek ambt, zou Robinson een soortgelijk verhaal ingaan als hij het gouverneurschap zou winnen.

“Ik ben kandidaat voor gouverneur omdat wij mensen in North Carolina iemand nodig hebben die ons begrijpt”, zei Robinson tegen ongeveer 1.000 supporters tijdens het evenement op een snelweg in Alamance County, ongeveer een halfuur van waar hij opgroeide. “We hebben geen andere politicus nodig die zijn hele leven de politieke ladder heeft beklommen.”

De intrede van Robinson werd al meer dan een jaar verwacht, waarbij de inwoner van Greensboro zwaar zinspeelde op een reeks toespraken en oproepen om geld in te zamelen. De 54-jarige publiceerde ook een autobiografie die sprak over een slechte jeugd, financiële problemen als volwassene, zijn religieuze overtuigingen en zijn late intrede in de politiek.

Andere concurrenten staan ​​ook in de rij om te proberen de Democratische regering op te volgen. Roy Cooper, die door de staatsgrondwet wordt uitgesloten van deelname aan een derde opeenvolgende termijn.

De democratische procureur-generaal Josh Stein kondigde zijn kandidatuur in januari aan. De Republikeinse staatspenningmeester Dale Folwell deed vorige maand ook mee aan de race. En de voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger. Volgens Tim Murtaugh, een woordvoerder van een adviesbureau dat Walker adviseert, maakt Mark Walker, RN.C., zich op om de komende weken deel te nemen.

Robinsons populariteit onder de Republikeinse basis en de rijke schatkist plaatst hem regelrecht bovenaan de lijst met kandidaten voor een GOP-voorverkiezing. Maar anderen vroegen zich af of zijn agressieve, conservatieve stijl en botte commentaar op LHBTQ+-rechten, abortus en de rol van vrouwen hem tot de beste keuze van de partij maakten om algemene verkiezingen te winnen in een sterk verdeelde staat.

Ondanks het succes van de Republikeinen bij het controleren van de wetgevende macht van de staat, heeft de GOP het gouverneurschap slechts één keer gewonnen sinds 1992, in 2012.

De positie van luitenant-gouverneur wordt al tientallen jaren beschouwd als een opstap naar het hoogste ambt in de staat. Maar sinds het einde van de jaren zestig hebben slechts drie van hen – allemaal democraten – de sprong naar het gouverneurschap gemaakt.

Robinson was gastheer van het evenement op Ace Speedway, dat in strijd was met het uitvoerende bevel van Cooper uit 2020 om de drukte buiten te beperken om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De eigenaren van de baan vechten nog steeds voor de rechtbank tegen de Cooper-administratie vanwege de tijdelijke sluiting.

De 35 minuten durende toespraak van Robinson op zaterdag omvatte belastingkwesties zoals inflatie, veiligheid op school en steun voor wetshandhaving. Maar de keuze van de locatie versterkte zijn verhaal als een anti-establishment kandidaat die op zoek was naar gewone mensen.

“Ik zou als zwarte man in het Zuiden door racisme worden verpletterd”, zei hij in stortbuien. “Ik heb de kans om een ​​symbool te zijn voor anderen in een bescheiden begin, en ondanks wat iemand anders je misschien vertelt, kun je alles bereiken.”

Robinson, een voormalige fabrieksarbeider en verzorger van een kinderdagverblijf, kwam onder de aandacht van het publiek met een virale video van zijn wapenbeheersingstoespraak uit 2018 voor de gemeenteraad van Greensboro over pogingen om een ​​lokale wapenshow te annuleren.

‘Ik denk dat hij eerlijk is. Ik denk dat hij direct is. Ik denk dat hij hard heeft gewerkt om te zijn waar hij nu is”, zei Ruthann Harris, 78, van Elon, die de bijeenkomst bijwoonde.

“Ik denk dat hij naar mensen zal luisteren”, zei Nim Harris, haar man.

Robinsons critici wezen op toespraken die hij hield in conservatieve kerken en op radioshows waarin hij zijn afkeer van LGBTQ+-activisme en steun voor het verbod op abortus besprak.

In een toespraak tot een kerk in 2021 zei Robinson: “Er is voor niemand in Amerika een reden om met een kind te praten over transgenderisme, homoseksualiteit, al dat vuil.”

Robinson verontschuldigde zich niet voor dergelijke opmerkingen en zei dat hij de LGBTQ + -gemeenschap niet aanviel, maar eerder veroordelend was over het lezen van materiaal op openbare scholen. Hij zei ook dat hij zijn religieuze opvattingen kon scheiden van de verantwoordelijkheden van het ambt.

Robinson zei zaterdag dat hij van Noord-Carolina een “bestemming voor het leven” wil maken, wat volgens hem ook zijn steun inhoudt voor het verbieden van abortussen zodra een echografie voor het eerst foetale hartactiviteit detecteert, meestal ongeveer zes weken na de bevruchting. De staatswet verbiedt momenteel bijna alle abortussen na 20 weken.

Gubernatoriale rivalen hebben Robinson al teruggeduwd nog voor de officiële aankondiging.

Stein’s openingscampagnevideo beschuldigde Robinson ervan “je te willen vertellen met wie je kunt trouwen, wanneer je zwanger zult zijn en wie je zou moeten haten”. En Folwell zei vorige maand dat Robinson zijn tijd in de politieke schijnwerpers had doorgebracht “met het aanvallen van mensen in plaats van het aanvallen van de belangrijke kwesties waarmee onze burgers worden geconfronteerd”.

Wat Walker betreft, het was zijn toespraak van Robinson in 2018 die hem beroemd maakte. Maar Robinson steunde vorig jaar Ted Budd voor de Amerikaanse Senaat boven Walker, die verre derde eindigde achter Budd in de GOP-voorverkiezingen. Budd steunde Robinson in een videoboodschap die tijdens de bijeenkomst van zaterdag werd getoond.

In een verklaring tijdens het weekend zei Walker dat hij de wens van zijn aanhangers begrijpt “om een ​​Republikein te nomineren die bestand is tegen de kritiek waarmee een gouvernementele kandidaat zal worden geconfronteerd”.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]