[ad_1]

De Canadese voetballegende Christine Sinclair werd de tweede speler in de geschiedenis van de National Women’s Soccer League die zaterdagavond 60 doelpunten scoorde, slechts twee minuten na de 2-0 overwinning van Portland Thorns op Racing Louisville CF.

De club met 60 doelpunten voegde binnen een uur nog een lid toe toen NJ / NY Gotham FC-aanvaller Lynn Williams het enige doelpunt scoorde in een 1-0 overwinning op North Carolina Courage in de 80e minuut.

Williams bond Sinclair afgelopen zaterdag op 59 doelpunten in een 2-0 overwinning op Orlando Pride, en had de eerste kans om het plateau van 60 doelpunten te bereiken op zaterdagavond toen de wedstrijd om 19.30 uur ET 3 uur ‘s ochtends voor de starttijd van Portland begon .

Een weersvertraging als gevolg van blikseminslagen in de omgeving van New Jersey stopte de wedstrijd na een puntloze rust, die de deur opende voor Sinclair aan de westkust.

De inwoner van Burnaby, BC verspilde geen tijd om de gelijke stand met Williams te verbreken en haar eerste van het seizoen te scoren, slechts enkele minuten nadat NJ/NY Gotham FC het spel hervatte na een lange vertraging aan de oostkust.

De topscorer van Portland, Sophia Smith, snelde langs de vleugel en gooide een pass naar het middenveld die middenvelder Crystal Dunn slim door haar benen liet gaan naar de Canadese aanvaller op volle snelheid, en Sinclair zorgde voor de rest.

De 39-jarige staat alleen achter Sam Kerr’s 77 carrièredoelpunten in de geschiedenis van de competitie. De 29-jarige Australiër speelt sinds 2020 voor Chelsea FC na een zevenjarige carrière in de NWSL van 2013-2019.

Sinclair scoorde sinds 2013 alle 60 doelpunten voor de Thorns in 160 wedstrijden.

Morgan Weaver voegde vlak voor rust een doelpunt toe voor Portland, en de Thorns hielden vast om naar een competitierecord van 3-0-1 te gaan, waarbij Racing Louisville FC zakte naar 0-1-3.[ad_2]